chunny98 發表於 2009-11-29 22:51

HiVi 評分
http://www.stereosound.co.jp/hivi/bestbuy/09summer/shukei19.html
可能日本仔口味不同...

米赫洛域 發表於 2009-11-29 22:53

exectly{:6_183:}
其實我試聽過iq30, 沒試過多低音的音樂, 人聲覺得ok,
但整體感覺又不是完全滿足到我, 可能把喇叭放在迫的櫃裡差d...
chunny98 發表於 2009-11-29 22:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
iq30 av同2 ch兩用算ok的,最緊要聲底合係就得啦!最緊要自己鍾意,始於套機係你自己玩的

POST76-YAMAHA 發表於 2009-11-29 22:56

期待你的分享

chunny98 發表於 2009-11-29 23:07

iq30 av同2 ch兩用算ok的,最緊要聲底合係就得啦!最緊要自己鍾意,始於套機係你自己玩的
米赫洛域 發表於 2009-11-29 22:53 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_193:} 最緊要自己鍾意
下次有時間再去聽吓d低音滿唔滿足到我先再決定啦...叫佢試hotel canifornia{:6_177:}

米赫洛域 發表於 2009-11-29 23:14

係呀!試真d先買啦

chunny98 發表於 2009-11-29 23:16

米赫洛域兄提到最緊要聲底合係就得,
如果我想買KEF Home Theatre KHT 3005SE,
將一對昇上去玩front height,
然後用KEF IQ30做前置, 你有何睇法?

米赫洛域 發表於 2009-11-29 23:26

依方面小弟未試過,都係等師兄比意見你

米赫洛域 發表於 2009-11-29 23:31

KEF Home Theatre KHT 3005SE幾多$
同一set iq系列差幾多$

chunny98 發表於 2009-11-29 23:44

KHT 3005SE 12k
1 set iq 視乎用邊個model,
而iq30 4k

chunny98 發表於 2009-11-29 23:48

嗚人君(otigero), 謝謝你支持{:6_128:}
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11
查看完整版本: 一個還在影音路起點的我...(last updated 12-02-2012 P.9 82#)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。