syau 發表於 2017-2-10 09:54

2千到3千動圈/混合入耳推介

而家用緊 Westone UM 50 Pro,
想搵對動圈/混合單元玩下,射程 2k 至 3k
雜食 (弦樂入聲到 rock 都有),會用黎夜晚打機 (大耳牛會壓平 d 頭髮第朝起身有排搞)
最好都係 mmcx connector, 戴得舒適
謝謝

rayvicky 發表於 2017-2-10 11:26

這個射程,動圈一定係JVC HA-FW01, 而圈鐵就可以考慮 Sony XBA-N3AP 啦

syau 發表於 2017-2-10 13:50

rayvicky 發表於 2017-2-10 11:26
這個射程,動圈一定係JVC HA-FW01, 而圈鐵就可以考慮 Sony XBA-N3AP 啦

JVC 有 d 驚,其實我都有對 FXZ200... d bass 多到好恐怖
Song N3AP 同 Z 系知唔知有乜唔同?好小留意 Sony {:1_332:}

JimmyNgai 發表於 2017-2-10 15:48

我都推薦JVC HA-FW01

rayvicky 發表於 2017-2-10 17:20

syau 發表於 2017-2-10 13:50
JVC 有 d 驚,其實我都有對 FXZ200... d bass 多到好恐怖
Song N3AP 同 Z 系知唔知有乜唔同?好小留意 So ...

我自己有上一代的fx1100 及fx750 以價論聲真係超值,你有um pro50 應該接受到,因為我都有um pro30

洪威 發表於 2017-2-11 00:10

N3Ap 不二之選

WallerHomie 發表於 2017-2-12 13:38

考慮到要雜食同打機,我覺得N3AP會比FW01更爽。
我老是覺得JVC木單慢半拍,速度感唔夠(Wood Driver先天性物理限制?);FW01未必比FXZ200更勝任。

syau 發表於 2017-2-12 23:01

木我都驚好快爆

syau 發表於 2017-2-12 23:02

咁 N3AP 同 Z5 比又如何?

hphp 發表於 2017-2-13 15:27

syau 發表於 2017-2-12 23:02
咁 N3AP 同 Z5 比又如何?

如果你接受到 Z5 個配戴感及貴兩倍價錢,當然 Z5 聽感更好。

一般 Pop 的音樂 Sony XBA-N3AP 已經好好,亦好底 抵玩.
頁: [1] 2
查看完整版本: 2千到3千動圈/混合入耳推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。