粗人敵卡 發表於 2017-1-30 17:29

雞年開箱︰JDS Labs C5 + 少量短評

呢部係純amp版(JDS官網寫已停產,得番C5D)

點解唔買C5D,暫時唔需要DAC功能

同埋out-budget{:6_154:}

呢部係2.2 ohms output impedance 舊版

有心機先寫吓短評{:6_165:}

粗人敵卡 發表於 2017-1-30 18:03

唔run in就咁聽

音場比淨用fiio x1直推開闊不少

分離度好咗,樂器無咁逼

睇嚟外國review fiio x1 lineout好過headphone out係真

粗人敵卡 發表於 2017-2-1 18:58

C5耳擴無點run in過

用咗4-5個鐘

得閒插對FXT90試吓

同X7比都係差少少

音場起碼比x7細咗一圈

聽達明一派石頭記首美好新世界

試聽link:https://www.youtube.com/watch?v=EKXHp96MSb8

EKXHp96MSb8

啲聲感覺擁擠同亂,分析力印象中同x1直推差唔多

加C5 amp比x7提升無咁大

整體覺得x1 + c5 + l16 + fxt90同x1 + c5 + l16 +x7比

fxt90似聽緊320kbps mp3

x7似聽緊alac、aiff等無損同無壓縮格式file{:6_165:}

窮小子 發表於 2017-2-7 10:02

粗人敵卡 發表於 2017-2-1 18:58
C5耳擴無點run in過

用咗4-5個鐘

{:6_182:}遲D得閒 真係要跟 C兄 ~ 交流丶交流。。。吓!

siukeung 發表於 2017-2-7 10:33

請問有街舖試到嗎?

粗人敵卡 發表於 2017-2-7 16:06

siukeung 發表於 2017-2-7 10:33
請問有街舖試到嗎?

金雞廣場間金X

不過得c5D demo,據講c5d同c5聲差唔多
頁: [1]
查看完整版本: 雞年開箱︰JDS Labs C5 + 少量短評

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。