kcandy0000 發表於 2009-11-26 21:09

【求救】LCD保護貼點可以整走d塵

用左2年幾既22'benq無啦啦死左背光燈,見有保養當然係羅去整啦,原來有上門收同送貨服務,終於收走整完一個星期後送番黎......但保護貼不見了,打到有關部門問,答案係因為換左另一個屏幕,所以舊既保護貼【再】貼唔番,我就同對方講,sorry呀!果張野已經貼第二次架啦,所以我好確定一定貼得番架,而且妳地從來無同我講會有以上動作,之後又唔問唔出聲,唔得囉!!!點知好衰唔衰,原來換左另一個既屏幕係仲壞過我之前果個既(無啦啦會有一隻手指粗的白線打環出現正中間)所以對方話再收番去再換同換完會將舊既保護貼幫我貼番上去交番比我,今日終於收到啦,誰不知那張舊有的保護貼貼的那一邊好像給放到地下上痴滿垃圾同塵,垃圾我好易就清除到,但係d塵我就點整都仲向度,有無師兄有哩方面既心得呀?????help!!!!!!

hkbomberman 發表於 2009-11-26 22:53

There is green jelly-like materials being sold in Jusco, large department, stationery stores for sticking dusts and debris from keyboards.

http://www.cyberclean.com.hk/intro.php

Don't know if it works or not.Just try.    {:6_240:}

原明 發表於 2009-11-27 06:44

嘩…整完都咁…唔買笨Q{:6_145:}

ewartuen 發表於 2009-11-27 08:22

之前部Macbook Pro俾原廠代理整, 又係咁, 跟住佢回返兩舊水俾我! 個point係佢當面唔講, 如果佢講左我即場完好無缺可以留返啦, 同你個case一樣, 不過你而家就即管試下用透明膠紙, 慢慢印啦, 每次揭少少咁就無咁易入塵!

P.S.: 想問你張頭像係邊位, 巧拎女!

chyhm 發表於 2009-11-27 08:57

朋友!老實講只有買過新LCD保護貼,效果最好!
ewartuen兄教你的方法都得!

其實現在好多電器,維修都是整部份更換的.........
收貨時會出張證明給你,告訴你收咗你D乜!
整好就只會比翻Dセ你!
保護自己的利益,只有依靠自己!

kcandy0000 發表於 2009-11-27 21:20

之前部Macbook Pro俾原廠代理整, 又係咁, 跟住佢回返兩舊水俾我! 個point係佢當面唔講, 如果佢講左我即場完好無缺可以留返啦, 同你個case一樣, 不過你而家就即管試下用透明膠紙, 慢慢印啦, 每次揭少少咁就無咁易入塵 ...
ewartuen 發表於 2009-11-27 08:22 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

最抵死係真係粒聲唔出,我唔打番去投訴都無人提起哩件事,提完講完就咁當無事就算,我係再打番去追問佢佢先死死地氣話比番舊果張我咋!!
一名叫gloria(歌c)既模特兒................................

朋友!老實講只有買過新LCD保護貼,效果最好!
ewartuen兄教你的方法都得!

其實現在好多電器,維修都是整部份更換的.........
收貨時會出張證明給你,告訴你收咗你D乜!
整好就只會比翻Dセ你!
保護自己的利益,只有依靠自 ...
chyhm 發表於 2009-11-27 08:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

就係張野都有寫佢都當無件事我先興嘛!

ewartuen 發表於 2009-11-27 21:34

6# kcandy0000

比我收到張舊既仲攪成咁, 一定仲慶

kcandy0000 發表於 2009-11-28 01:35

慶架,不過我已經專心不停試個lcd仲會唔會有d咩特別問題未得閒理果張野住!!!!

chyhm 發表於 2009-11-28 09:02

就係張野都有 ...
kcandy0000 發表於 2009-11-27 21:20 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

就係張野都有 ...{:6_121:}

開火......咁都得!
頁: [1]
查看完整版本: 【求救】LCD保護貼點可以整走d塵

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。