jimmy188 發表於 2017-1-22 21:23

師兄……請問代理試機係边豎?另外幾銀呢?

garfieldcatcat 發表於 2017-1-22 22:43

{:6_195:}{:6_196:}

Versa 發表於 2017-1-22 23:51

frankiepoon 發表於 2017-1-22 13:46
點解唔係4:4:4 12bit?

強制輸出的話,可以4:4:4 12 bit,auto的話就4:2:2 12 bit,我唔知點解,但我相信firmware auto既決定。
而且BD以4:2:0記錄,最終電視顯示4:4:4的畫面,中間傳輸的格式係4:2:2定4:4:4,問題只是由player定TV做還原。兩者我對木眼就睇唔出分別{:6_188:}

Versa 發表於 2017-1-22 23:56

chhanthony 發表於 2017-1-22 17:57
又4k projector又oled ,話窮說服力差啲。

凡事不能睇表面,好多西裝友其實窮到燶,執紙皮阿嬋反而幾億身家{:6_168:}

Versa 發表於 2017-1-22 23:57

Brian 發表於 2017-1-22 19:16
恭喜師兄,想請問邊間入有咁好服務,小弟出咗B仔所以週身痕

oppo 代理應該都係果間,唔難搵 {:6_142:}
http://www.oppodigital.com.hk/commuicate.php

Versa 發表於 2017-1-23 00:08

jimmy188 發表於 2017-1-22 21:23
師兄……請問代理試機係边豎?另外幾銀呢?

oppo代理唔難搵,而且周圍都賣公價,上代理買無蝕底,而且起碼對部機熟悉,有問必答,唔會好似出面sales亂up當秘岌(只是我個人認為)
而且代理為左4K岩岩換左部LG E6P oled做demo,可實試合適先買{:6_182:}

http://www.oppodigital.com.hk/commuicate.php

frankiepoon 發表於 2017-1-24 01:59

Versa 發表於 2017-1-22 23:51
強制輸出的話,可以4:4:4 12 bit,auto的話就4:2:2 12 bit,我唔知點解,但我相信firmware auto既決定。
...

有得用梗係用player轉啦{:1_263:}
btw, 我今日到收到機{:1_253:}

P.S. 網購有回贈抵玩d, 送到上門{:1_339:}

Versa 發表於 2017-1-24 02:29

frankiepoon 發表於 2017-1-24 01:59
有得用梗係用player轉啦
btw, 我今日到收到機

恭喜有新機玩 {:1_343:}
請問師兄的4:4:4 12bit 係203強制輸出?還是auto的?

frankiepoon 發表於 2017-1-24 18:36

Versa 發表於 2017-1-24 02:29
恭喜有新機玩
請問師兄的4:4:4 12bit 係203強制輸出?還是auto的?

強制,因為我UB900都係咁做,播BD upscale好d

leungchong 發表於 2017-1-29 22:43

有得用梗係用player轉啦
btw, 我今日到收到機

c hing 請問經邊度買?比較一下
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 又係oppo 203開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。