openday 發表於 2017-1-21 15:16

sony 舊款blu-ray機開箱

早前見到us ebay賣呢部2手機只係HK$360, 加上自己又係用sony tv, remote一些基本function可共用, 比較方便, 我用美國集運(我買個間只運送到美國,都有其他賣家可以直送,運費當然金D), 貨重大約3.6lb, 運費收HK$64 (不過可能我黑仔,第一次用呢間集運就出事,個半月之後先收到機,過程中仲遇到D意外,若果有興趣既都係建議搵間好D既集運)

我呢部係BDP-BX650(同BDP-S6500一樣), setting只有4款語言, 冇中文, play碟反應幾快, 睇左半集碟, 畫質唔錯, play碟時按info可以睇到Mbps, 睇D爆炸場面都流暢, SACD play亦正常 (hdmi & coaxial都ok), 係TV度可以睇到碟名 & 歌曲名, 我用coaxial駁膽機, 用av show既SACD試機, 初步聽感似乎一般, 感覺冇咁開揚, 暫時只係試左呢D野, 其他function未試.

暫時遇到1個問題, wifi可能唔夾自己既router (netgear), auto search唔到, 自行入名亦搵唔到, 遲D試下駁線先
大家要留意, 隻牛係110V, 香港係用220V, 千萬唔好直插, 當初選呢部機就係貪佢可以換牛, 原裝牛都係12V 0.8A, 換隻牛容易攪, 插頭係5.5mm帶針
如果資訊有用而又合你意,煩請加分,等我有D動力打字{:1_254:}

有remote,忘記影埋

carreyjim 發表於 2017-1-21 21:41

香港買五百幾,仲要中文,三腳插
(Post76 Android 手機版送出)

openday 發表於 2017-1-22 11:47

carreyjim 發表於 2017-1-21 21:41
香港買五百幾,仲要中文,三腳插
(Post76 Android 手機版送出)

呢個model 賣五百幾?? 我之前睇過要過千喎

teddyleung 發表於 2017-1-23 03:28

五百幾應該係 最平那部。這部有 4k UP
頁: [1]
查看完整版本: sony 舊款blu-ray機開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。