glsoldier 發表於 2019-9-5 22:58

makiyo 發表於 2019-9-5 20:23
新機 NW-ZX500竟然用上Android OS
抵贊的是終於不是用祖傳特規接口
而是用上 USB-C, 充電應該更方便

因為係行 Android,好似電話咁。

calvinwaa 發表於 2019-9-6 10:48

audia 發表於 2019-9-1 14:55
點都要更新睇睇 !
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/digital-music-players-nw-wm-series/n ...

請問B-DAC 即係咩?

Cybray 發表於 2019-9-8 18:08

黑磚新手報到,headphone綠仙加Luminox Audio Shadow 4.4,慢慢聽慢慢煲,享受變化過程{:1_351:}

calvinwaa 發表於 2019-9-9 09:47

Cybray 發表於 2019-9-8 18:08
黑磚新手報到,headphone綠仙加Luminox Audio Shadow 4.4,慢慢聽慢慢煲,享受變化過程 ...

黑磚,綠仙加Luminox Audio Shadow 4.4
小弟都係同你一樣!
不過成日想輕裝出街,所以呢排少左聽, 只係KKBOX加AirPods

Cybray 發表於 2019-9-9 11:41

calvinwaa 發表於 2019-9-9 09:47
黑磚,綠仙加Luminox Audio Shadow 4.4
小弟都係同你一樣!
不過成日想輕裝出街,所以呢排少左聽, 只係KKB ...

竟然一模一樣{:1_351:} 我又唔覺得太重,APPLE的不了{:1_348:}

glsoldier 發表於 2019-9-9 12:45

Cybray 發表於 2019-9-9 11:41
竟然一模一樣 我又唔覺得太重,APPLE的不了

用 iPhone + AirPod 黎聽歌真係得罪講句係垃圾{:1_331:} ,AirPod 個設計係幾好的,但佢無考慮到佢E款設計唔係個個人都戴得穩 (我自己試過就有一邊係戴得唔穩啦),再加上佢完全做唔到隔音效果,一邊聽歌,一邊聽到人地講野,我試左兩野就比返人啦,反而最近係網上面買左 Pamu Slide,真係估佢唔到,佢D聲幾清,通話都清,電量又夠,係公司要黎粗用一流 {:1_253:}

calvinwaa 發表於 2019-9-10 09:31

glsoldier 發表於 2019-9-9 12:45
用 iPhone + AirPod 黎聽歌真係得罪講句係垃圾 ,AirPod 個設計係幾好的,但佢無考慮到佢E款設 ...

聽到其他人講野先可以公司用黎聽, 老細叫你都回應到{:1_341:}
當然...係懶同貪方便之舉啦...音質就自然....
宜家黑磚主要係出街做野, 放工, 訓覺前聽下

mister_k 發表於 2019-9-10 11:31

有冇師兄嘅黑磚上咗3.02,想知聲音上有冇改變,請分享一下!謝!

glsoldier 發表於 2019-9-10 12:01

mister_k 發表於 2019-9-10 11:31
有冇師兄嘅黑磚上咗3.02,想知聲音上有冇改變,請分享一下!謝!

應該唔會有咩大分別吧,3.02 主要都係 Bug fix。

glsoldier 發表於 2019-9-10 12:04

calvinwaa 發表於 2019-9-10 09:31
聽到其他人講野先可以公司用黎聽, 老細叫你都回應到
當然...係懶同貪方便之舉啦...音質就自然. ...

我用單邊Bluetooth耳機,所以唔怕聽唔到人地講野 {:1_333:} 我都係返工放工聽多 {:12_723:}
頁: 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 79 80 81
查看完整版本: 罪大 WM1A 及 WM1Z 磚頭起樓區

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。