Lching 發表於 2017-1-2 13:06

求救,有關ARC問題

我部擴音機(denon X1300w)可支持 4K 全高清 60HzHDMI 2.0 ARC ,問題就黎啦

我部電視個ARC 係HDMI 3到 (HDMI 1.4)

可支持HDMI 2.0只有係HDMI 1

但HDMI 1 冇顯示ARC 功能{:1_255:}

抑或我照插HDMI 1{:1_342:}

Lching 發表於 2017-1-2 13:36

冇野啦原來可以兼容{:1_350:}

補充內容 (2017-1-2 13:53):
好似唔係喎

teddyleung 發表於 2017-1-3 00:06

最後點算

wilfred 發表於 2017-1-3 00:11

就算唔得都只係買多條光纖啫,冇咩大不了!
(Post76 Android 手機版送出)

jocos01hk 發表於 2017-1-3 00:53

wilfred 發表於 2017-1-3 00:11 static/image/common/back.gif
就算唔得都只係買多條光纖啫,冇咩大不了!

光纖出到HD audio?{:6_229:}

jocos01hk 發表於 2017-1-3 00:54

樓主咁情況唯有放棄ARC...

wilfred 發表於 2017-1-3 09:23

jocos01hk 發表於 2017-1-3 00:53 static/image/common/back.gif
光纖出到HD audio?

乜你覺得電視台嘅廣播訊號或電視內置app會有HD AUDIO咩!(就算支援4K嘅netflix都係出dolby 5.1啫!)何來HD AUDIO?

kan 發表於 2017-1-3 09:27

wilfred 發表於 2017-1-3 09:23 static/image/common/back.gif
乜你覺得電視台嘅廣播訊號或電視內置app會有HD AUDIO咩!(就算支援4K嘅netflix都係出dolby 5.1啫!)何 ...

其實本身arc都出唔到hd audio啦

wilfred 發表於 2017-1-3 09:47

kan 發表於 2017-1-3 09:27 static/image/common/back.gif
其實本身arc都出唔到hd audio啦

你應該同樓上嗰位josco兄講!

Lching 發表於 2017-1-15 02:59

teddyleung 發表於 2017-1-3 00:06 static/image/common/back.gif
最後點算

最後部電視買左比人{:6_154:} ,勸告咁多位綱友買電視都要留意HDMI接口{:9_418:} {:9_411:} (好傷心)
頁: [1] 2
查看完整版本: 求救,有關ARC問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。