xhatax 發表於 2016-12-28 19:48

當 203 插入X9300

當知道有得訂203就卽刻放左部 UB 900

作日收到電話可以有得攞。今日就去拎....

開箱果D唔講啦,好多師兄都出左!早排睇D師兄講部機又物,D色又怪怪地,唔通今次換錯機?

好開機試機,開機...部機都冇問題,應該係用過UB900 部電視set好晒都唔洗再較。

只試左一陣,感覺上部203應該可以KO左部UB900

marco 發表於 2016-12-28 21:03

正呀X9300{:6_128:}

cheungmeimei 發表於 2016-12-28 23:25

師兄我明天取203,也是x9300d, 可分享電視setting嗎?

frankiepoon 發表於 2016-12-29 01:43

KO UB900{:1_329:}

lionhartz 發表於 2016-12-29 04:05

我也是203+X9300D, 第一次用Oppo機, 之前都係用Philips, Samsung 和 Sony d Bluray機, 試了十張UHD碟, 感覺部Oppo 顏色和細節不錯, HDR也沒太大問題, 使用介面也簡潔易用, 播了十次只有超人(Man of Steel)張碟播了一小時多Hang了一次. (反而部Xbox One S未試過Hang, 不過畫面顏色唔多掂...)

xhatax 發表於 2016-12-29 04:47

frankiepoon 發表於 2016-12-29 01:43 static/image/common/back.gif
KO UB900

你唔信?你都可以試下㗎。

Jeffyy 發表於 2016-12-29 15:08

哈哈,我都係9300D, oppo 203 明天收貨

tkl3894 發表於 2016-12-29 16:55

我都係用SONY65吋9300D+OPPO203再加4K 13A插蘇頭保險fuse,仍然冇乜大驚喜。

cheungmeimei 發表於 2016-12-29 19:33

今日取機,唔出什麼開相文,已有太多師兄更快一步,但小小發現分享吓,用2米無論什麼1.4hdmi cable均能正常,但我裝修時造左入槽走缐要3米長,發現一條Sony hdmi扁缐(日本買)及買電視送hdmi cable均時有信号時無,(on off 10次只有1-2次detect到信號),但同一系列Sony hdmi扁cable2米能正常,故相信3米長以外要買好少少!

cheungmeimei 發表於 2016-12-29 22:38

真係吹脤,再試條係櫃捅底找回,剛由1.3轉1.4嘅時候,買黎試吓嘅1.4 timber hdmi cable, 3米,都唔得幾多年前,值2佰左右,得左0k,頂住先!
頁: [1] 2
查看完整版本: 當 203 插入X9300

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。