PCMM1 發表於 2016-12-23 11:21

goodabc2010 發表於 2016-12-23 08:30 static/image/common/back.gif
除聲之外,我比較著重操作,好似valoq咁聲唔錯但最後都頂唔順賣左

如果是這樣的話
good兄更加要去試下DP100
小弟覺得
DP100的操控體現比Valoq好呢!!
{:6_142:}

PCMM1 發表於 2016-12-23 11:22

jaffeinism 發表於 2016-12-23 08:41 static/image/common/back.gif
有封面睇有多一種感觀同玩法, 利申兩款機都有

DP100 都可以SHOW封面架
不過小弟就不太喜歡這樣做
{:6_237:}

goodabc2010 發表於 2016-12-23 12:29

PCMM1 發表於 2016-12-23 11:21 static/image/common/back.gif
如果是這樣的話
good兄更加要去試下DP100
小弟覺得

但見其他壇講dp100聽人聲為主,就咁睇我覺得未必岩口味{:8_391:}

goodabc2010 發表於 2016-12-23 12:31

PCMM1 發表於 2016-12-23 11:18 static/image/common/back.gif
開始時都有想過TOUCH
特別小弟已經有一部金菊
再添置的話

始終睇落就只係多個touch,但背後就麻煩好多架啦,都無計
d乜鬼電路有冇平擾,app d碼又話又點執點執
用家比錢就易,設計既就麻煩{:8_381:}
所以都係安靜等待真命天子{:8_367:}

jaffeinism 發表於 2016-12-23 12:34

PCMM1 發表於 2016-12-23 11:14 static/image/common/back.gif
Jaff兄
SS如果不加AMP去聽的話
低頻會傾向重質,量反而會少一點

看到新版sst, 而且一ba要7, 8k, 故有此一問, 先謝pcm兄

jeffyw 發表於 2016-12-23 15:09

想請問micro sd 要用邊種格式format?

PCMM1 發表於 2016-12-23 17:43

goodabc2010 發表於 2016-12-23 12:29 static/image/common/back.gif
但見其他壇講dp100聽人聲為主,就咁睇我覺得未必岩口味

以小弟的聽感
人聲的確是其中一個賣點
但DP100調聲亦算雜食
不是一部只為人聲而設的播放器
{:6_177:}

lwt 發表於 2016-12-23 17:46

goodabc2010 發表於 2016-12-23 12:29 static/image/common/back.gif
但見其他壇講dp100聽人聲為主,就咁睇我覺得未必岩口味

DP100一定不會人聲為主, 如是的話我一定不會入手~{:6_146:}
所以都是自己去聽聽吧~{:6_138:}

pcromeo 發表於 2016-12-23 18:33

jeffyw 發表於 2016-12-23 15:09 static/image/common/back.gif
想請問micro sd 要用邊種格式format?

話說小弟試過Fat32 & ExFat都得
(Post76 Android 手機版送出)

pcromeo 發表於 2016-12-23 19:05

其實今次老人唔用touch mon, 唔行android, 返璞歸真就真。
老人家幾年前出嘅dx100都算喺帶起發燒headfi dap嘅先河, 當年dx100 已經行android, 家吓dp100 此消彼長, 以聲為本, 爽直UI, 人性價錢, 音質更勝dx100, 我純用家角度覺得, 論聲, CP值太高。
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 另一朝代的開始 - Oriolus DP100開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。