JanHoJan 發表於 2016-12-22 22:57

karce 發表於 2016-12-22 21:52 static/image/common/back.gif
國內版應該係跟安卓市場

錢都俾咗了,希望唔好瀨嘢啦{:8_369:}

karce 發表於 2016-12-23 14:55

如果有跟google play當然買中國版,有2年保養

truenobzr 發表於 2016-12-23 22:52

karce 發表於 2016-12-23 14:55 static/image/common/back.gif
如果有跟google play當然買中國版,有2年保養

有冇人可 confirm 有 Google Play? 同埋壞咗深圳有冇維修中心?

JanHoJan 發表於 2016-12-24 20:01

剛到手,一開機已有google play

karce 發表於 2016-12-24 23:04

期待報告

JanHoJan 發表於 2016-12-25 00:13

karce 發表於 2016-12-24 23:04 static/image/common/back.gif
期待報告

初步感覺同cayin i5 取向好唔同

r16 發表於 2017-1-6 23:48

JanHoJan 發表於 2016-12-25 00:13 static/image/common/back.gif
初步感覺同cayin i5 取向好唔同

可否講有何不同

JanHoJan 發表於 2017-1-7 03:01

r16 發表於 2017-1-6 23:48 static/image/common/back.gif
可否講有何不同

i5人聲好出好前,低頻亦強
x5比較平均

聽rock嘢,i5鼓聲可以有爆出黎嘅感覺(好似跑車
推背咁嘅feel)
x5就少d, 但係就detail多d

推力方面,i5我開30~35/100就夠聲
x5要開到60~70/100

底噪就大家差唔多,x5少dddd
system就i5 stable好多,
x5久唔久會消失咗database/死咗個player app要restart(一星期一兩次) ,
不過介面我覺得x5就手d,
但係x5 create playlist排序嘅logic係弱智嘅,
我想張幾隻碟順序排一個playlist,
但係入完第2隻碟落個playlist開始,
d 歌嘅次序就會變咗跟曲目/歌名筆畫/fike name咁排,
冇得edit, 亦冇得按放入playlist 嘅次序黎排,so9sad

buggin 發表於 2017-1-7 16:30

JanHoJan 發表於 2017-1-7 03:01 static/image/common/back.gif
i5人聲好出好前,低頻亦強
x5比較平均

有無update最新fw?

諗緊呢部定pioneer xdp-300r{:1_331:}

JanHoJan 發表於 2017-1-8 19:18

buggin 發表於 2017-1-7 16:30 static/image/common/back.gif
有無update最新fw?

諗緊呢部定pioneer xdp-300r

up咗了,感覺fw1.0.4多閃退過1.0.2,
xdp300r 都好抵買,
我揀fiio就貪佢兩年保養同埋易溝通d(有官方中英forum),
同埋間廠都真係會睇完用家反映黎做update
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: Fiio X5 3rd Gen

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。