COW45 發表於 2016-12-5 18:22

有關PS4 pro出4K問題

各位師兄!有個關於PS Pro出4K嘅問題想請教各位!
我部PS pro用carbon(HDMl)入M(安橋3100)M用vodka (HDMl)上電視(三星UA55HU8500j)點解會有聲無畫?

onon4359 發表於 2016-12-5 19:22

確定線同amp都過到HDMI 2.0?(型號不太清楚)

COW45 發表於 2016-12-5 19:49

onon4359 發表於 2016-12-5 19:22
確定線同amp都過到HDMI 2.0?(型號不太清楚)

確定所有缐材同器材都ok嘅!總之經M就唔得!直接上就出到4K!

hit87761 發表於 2016-12-5 20:08

Closed

onon4359 發表於 2016-12-5 21:23

你幾入幾出?有D amp既HDMI頭幾個ok,尾幾個唔得!可能HDCP2.2問題!3100既6同7位就冇,但照計下降至1080P架喎

COW45 發表於 2016-12-5 21:30

onon4359 發表於 2016-12-5 21:23
你幾入幾出?有D amp既HDMI頭幾個ok,尾幾個唔得!可能HDCP2.2問題!但照計下降至1080P ...

1080可以架

onon4359 發表於 2016-12-5 21:32

COW45 發表於 2016-12-5 21:30 static/image/common/back.gif
1080可以架

咁你部PS4 pro插1至5位試下

wklie 發表於 2016-12-5 23:13

COW45 發表於 2016-12-5 21:30 static/image/common/back.gif
1080可以架

Only HDMI 1-5 support HDCP 2.2

COW45 發表於 2016-12-6 00:16

wklie 發表於 2016-12-5 23:13
Only HDMI 1-5 support HDCP 2.2

我係插3號位!但仍然出唔到

Jeffyy 發表於 2016-12-6 09:55

會唔會其實電視唔support 2.2 hdcp?, 試下PS4 off 左佢
頁: [1] 2
查看完整版本: 有關PS4 pro出4K問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。