dreamchung 發表於 2016-12-4 02:19

LG E6P 電視塊玻璃爛左少少,點算好?

LG E6P 電視塊玻璃俾野撞到,崩左一點,就好似手機塊玻璃貼崩左咁。
請問有冇ching知有冇得整?要成塊PANEL換定係其實面頭有塊野,可以換左就得?

其實要近望先睇到,係SOFA係睇唔到,同埋唔影嚮睇電視,不過個心就好唔舒服。
謝謝

gikifk 發表於 2016-12-4 07:24

應該無得換玻璃:成部換過就得

raylee 發表於 2016-12-4 09:26

有得整, 就係成塊換. 價錢同換新機一樣

因為我試過

dreamchung 發表於 2016-12-4 11:01

raylee 發表於 2016-12-4 09:26 static/image/common/back.gif
有得整, 就係成塊換. 價錢同換新機一樣

因為我試過

咁咪好貴!咁你係唔係俾成部機價錢換過?你有冇買保險?

我問左lg,因為係人為損壞,所以上門檢查要$690,然後再報價!好彩有買家居保,包電器損壞,墊底$500!

mksoundhk 發表於 2016-12-4 11:03

家居保好似唔係全賠....
之前有老友爛左部電視都係賠1/3

gikifk 發表於 2016-12-4 12:24

嘜壞電視都有得陪?

commail 發表於 2016-12-4 13:01

放平些在二手區賣咗佢,一了百了!
然後名正言順買過部再新D再大D的新機回來!{:6_174:}

SonSon 發表於 2016-12-4 13:21

換要成塊換, 少少唔多覺由得佢啦.....

SonSon 發表於 2016-12-4 13:23

dreamchung 發表於 2016-12-4 11:01 static/image/common/back.gif
咁咪好貴!咁你係唔係俾成部機價錢換過?你有冇買保險?

我問左lg,因為係人為損壞,所以上門檢查要$690 ...

你買個年費有幾大??最好問清楚保險先, 人為損壞未必有得賠??
頁: [1]
查看完整版本: LG E6P 電視塊玻璃爛左少少,點算好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。