az0zz9 發表於 2016-11-30 17:53

papabaggio 發表於 2016-11-30 15:11 static/image/common/back.gif
我down到,但要佢連線穩定,一定要將部機擺喺router 隔離

我今晚試下先 擺部機係router隔離{:1_331:}

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 20:04

papabaggio 發表於 2016-11-30 15:15 static/image/common/back.gif
我都試過冇咗啲歌,唔係全部!因為我download 啲歌儲存喺sd card, 所以開機嘅時候我會等部機load 定哂先 ...

近期入咗兩件AK,有兩換領咭,問過Moov唔可以疊加,所以一張停咗自己A/C後自用,另一張畀老婆用。

佢個app真係好鬼差,AK個CPU可能好鬼慢,成日慢都郁唔到
(Post76 Android 手機版送出)

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 20:06

az0zz9 發表於 2016-11-30 17:51 static/image/common/back.gif
咁麻煩既 好彩我無同人買個張moov12個月既卡
要同ak反映下真係

好煩㗎, 買機嗰時個Sales仲話張換領咭起碼有幾年期,好彩冇信佢,開封睇咗原來12月底到期

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 20:09

az0zz9 發表於 2016-11-30 17:53 static/image/common/back.gif
我今晚試下先 擺部機係router隔離

噚晚試咗,頭頭好似幾OK。後來唔知搞乜,完全停晒,點都DL唔到,今晚再試過

papabaggio 發表於 2016-11-30 21:07

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 20:09 static/image/common/back.gif
噚晚試咗,頭頭好似幾OK。後來唔知搞乜,完全停晒,點都DL唔到,今晚再試過
(Post76 Android 手機版送出) ...

其實Ak download 時有個問題,當佢screen off嘅時候,好大機會停止download, 所以我download 緊歌嘅時候,我會將佢個auto screen off搞長的時間!同埋佢個moov app唔差,係ak問題,喺iPhone 用moov係完全冇問題兼下載快速

papabaggio 發表於 2016-11-30 21:23

不過moov勝在可以即時聽吓啲新歌新碟,但嚴格嚟講,佢啲無損音樂,啲音質都係麻麻哋!

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 23:36

papabaggio 發表於 2016-11-30 21:07 static/image/common/back.gif
其實Ak download 時有個問題,當佢screen off嘅時候,好大機會停止download, 所以我download 緊歌嘅時候 ...

可能iPhone好D, 我用Android的, 基本上Andriod 版本有的問題, 佢都會有, 好似DL會停咗唔郁, DL咗嘅歌會突然話未DL啦, 連特別食電都似埋, 我覺得用Moov d電去得快D.

我試過offscreen佢都會繼續DL, 但唔知辰時某時就會停咗係到.

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 23:38

papabaggio 發表於 2016-11-30 21:23 static/image/common/back.gif
不過moov勝在可以即時聽吓啲新歌新碟,但嚴格嚟講,佢啲無損音樂,啲音質都係麻麻哋! ...

我覺得係iTune買嘅歌, 播出黎好似仲好過Moov的HiFi Lossless.

az0zz9 發表於 2016-12-1 02:40

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 23:36 static/image/common/back.gif
可能iPhone好D, 我用Android的, 基本上Andriod 版本有的問題, 佢都會有, 好似DL會停咗唔郁, DL咗嘅歌會突 ...

Android moov+1
有時真係會神神地同埋好多細bug

az0zz9 發表於 2016-12-1 02:42

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 23:38 static/image/common/back.gif
我覺得係iTune買嘅歌, 播出黎好似仲好過Moov的HiFi Lossless.

我淨係覺得moov個啲歌齒音好似特別嚴重
頁: 1 [2]
查看完整版本: (召喚ak300用家) ak300wifi&moov問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。