bobc 發表於 2016-12-2 14:04

bensonw 發表於 2016-12-1 15:37 static/image/common/back.gif
ching用"SONY用左十幾年都未壞過"ching係真的? ching係幾多吋咩型號?可以拍你部電視機背的照片 ...

睇你好唔好彩,我部32"Philips LCD用左十幾年都唔壞,最终比左看更,光榮退役。不过装新TV个C Fu話依+D新机冇架啦{:1_336:}

bensonw 發表於 2016-12-2 14:35

bobc 發表於 2016-12-2 14:04 static/image/common/back.gif
睇你好唔好彩,我部32"Philips LCD用左十幾年都唔壞,最终比左看更,光榮退役。不过装新TV个C Fu話依+D新 ...

ching,(題外話)我部電腦用的(made in taiwan)15吋 Topcon LCD一樣用左十幾年都無壞過而家仲用緊...{:1_343:} {:1_258:}

wei61 發表於 2016-12-5 10:38

但是配备lg会多 ,有Dolby Vision和HDR10,放出来的图像会好的.

SonSon 發表於 2016-12-5 11:40

2D可能叮噹馬頭, 如果要考慮埋3D因數, 個人認為LG會舒服D, 加上又支援Dolby Vision{:6_193:}

gikifk 發表於 2016-12-5 12:30

三叔接收麻麻,我就係三叔比左朋友換LG{:6_193:}

gikifk 發表於 2016-12-5 12:31

三叔成日起格和話接收無訊號{:6_199:}

bobc 發表於 2016-12-5 14:11

bensonw 發表於 2016-12-2 14:35 static/image/common/back.gif
ching,(題外話)我部電腦用的(made in taiwan)15吋 Topcon LCD一樣用左十幾年都無壞過而家仲用緊...{:1_34 ...

(題外話)原來我部電腦Mon 24" Viewsonic刀超过10年喎。

我E+一部三叔 一部LG收TV刀好正(可能屋宛信号好)
2016 model 計,要function齊,future proof,有3D,quality不差,加埋代理減價送大禮及大舖再減再送,LG真是幾吸引。
刀係果句,自己眼收货(各人喜好不同),最好去大d的大舖多d model自己看看,也可call埋老死给意见。(我friend原本想買同價某曰本Brand,我原本也覺color,sharpness, brightness不錯,只是冇3D,但看完跟我買左LG,他說LG係好似冇咁bright(不过舒服d),但color scale深淺漸变和detail位LG多d,我再看看...又係喎),LG8500唔开Amp或sound bar d声刀OK。

gikifk 發表於 2016-12-5 15:01

我部三叔是2010年買,成日起格和無訊號,初期以為家裡接收訊號差,睇左幾年,

舊年換左LG 4K 55寸3D電視,接收極好,完全無起格和接收唔到

keith688 發表於 2016-12-6 00:26

用緊 Pioneer換機會揀 SONY

bobc 發表於 2016-12-6 13:16

gikifk 發表於 2016-12-5 15:01 static/image/common/back.gif
我部三叔是2010年買,成日起格和無訊號,初期以為家裡接收訊號差,睇左幾年,

舊年換左LG 4K 55寸3D電視, ...

似係部机本身问题,恭喜CHing有good reason早換新机{:6_136:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 換電視大家俾意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。