ronaldo217 發表於 2016-11-22 16:45

最後都係LG OLED E6(加左用後感#5)

睇左好耐SONY Z9D 同LG E6P,雖然淘SONY 75"好平但香港LG個價都OKAY同始終都係OLED所以最後都後佢。

keke323 發表於 2016-11-22 17:08

堅正 {:9_428:}
(Post76 Android 手機版送出)

Diazico 發表於 2016-11-22 17:40

冇買錯,我買咗上年個款65EF950, 只係冇Dolby vision, 但HDR已經夠殺,有開同冇開真的好大分別,而且黑位好正,雖然唔鐘意韓仔野但冇其他選擇

Diazico 發表於 2016-11-22 17:41

呢隻有冇掛牆?

ronaldo217 發表於 2016-11-22 19:54

有但唔係幾好用好厚

ronaldo217 發表於 2016-11-24 21:24

簡短報告:我自己一直都係用Plasma又HITACHI,KURO到PANSONIC都係喜果種黑,好多電影太部份既時間都係比較暗反以光既時間比較少,所以黑色既表現真係好緊要,買之前就只有SONY Z9D同 LG E6P 可揀,好多師兄都講OLED 唔夠光,有motion judder, 打機有input lag而LCD 就漏光同唔夠黑但當我去左好多唔同地方去測試去AB比較發覺畫面既實淨度,黑位,對比同顏色都係OLED比較好又support DV(買電視都諗住用幾年support 多D野好D),,而Z9D係motion 同光位表現方面確實好好再加埋差唔多錢大十吋真係好難揀,不過對一個喜歡電影既我黎講都係OLED比較好D,但係估唔到裝完set 好晒之後有驚喜,開頭係出面試果陣D motion judder 原來都係setting問題,當然冇可能同plasma 比但係打winning 同睇波就冇咩問題立體感仲超強,睇電影唔使講好過KURO,籣單講呢部E6P只會有買貴但一定無買錯,經過今次既經驗我下次再買電視既時候都會做好準備,如果唔係好容易做錯決定(差D俾D Sales 誤導買錯機)。

odinzo 發表於 2016-11-24 21:43

恭喜ching{:6_149:}

lkwah123 發表於 2016-11-24 22:03

恭喜{:6_195:}{:6_196:}
(Post76 Android 手機版送出)

wklie 發表於 2016-11-24 22:57

Congratulations! {:6_195:}

frankiepoon 發表於 2016-11-25 00:59

OLED就係正{:9_407:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 最後都係LG OLED E6(加左用後感#5)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。