climbv15957 發表於 2016-11-10 21:44

寄耳模返大陸問題

第一次整CM耳機(HEIR audio 10A),比完錢,整完耳模之後就想寄耳模去

點知順豐唔比寄(話要有單據先可以寄,但我係淘寶買既,所以冇咩單據{:1_260:} )

想請教下各位師兄,除左郵局之外(因為要返工,所以用唔到郵局寄),有咩速遞公司比較好{:1_347:}

laikwunho 發表於 2016-11-10 22:50

下...我上年都係香港順豐咁寄過去~~ 不過運費要4x蚊
單據可以叫個邊出俾你...

VictorTo 發表於 2016-11-10 23:55

你同佢講係純塑膠樣版,內冇電子零件
去多幾間順豐試下,個個都係咁寄

climbv15957 發表於 2016-11-11 00:24

VictorTo 發表於 2016-11-10 23:55 static/image/common/back.gif
你同佢講係純塑膠樣版,內冇電子零件
去多幾間順豐試下,個個都係咁寄

OK,THANK,不過都試左兩間,聽日再去其他分店試

wongkiss 發表於 2016-11-11 17:25

climbv15957 發表於 2016-11-11 00:24 static/image/common/back.gif
OK,THANK,不過都試左兩間,聽日再去其他分店試

我岩岩過完年先係紅磡到寄,同佢講膠模型,無電無電子零件,睇都唔睇就收
(Post76 Android 手機版送出)

SonSon 發表於 2016-11-11 17:51

你自已包裝好先攞去寄, 通常都冇特別問

ericcklau 發表於 2016-11-11 18:31

我跟你一樣順豐唔收, 所以最後郵局寄特快速遞就OK

climbv15957 發表於 2016-11-11 23:50

ericcklau 發表於 2016-11-11 18:31 static/image/common/back.gif
我跟你一樣順豐唔收, 所以最後郵局寄特快速遞就OK

係,我今日問多左間順豐,都係話要收件人身分證正反面,所以我都係諗住聽日去郵局寄

cyrusp 發表於 2016-11-15 10:22

唔得就上轉羅湖

climbv15957 發表於 2016-11-17 10:09

cyrusp 發表於 2016-11-15 10:22 static/image/common/back.gif
唔得就上轉羅湖

係郵局寄左lu{:1_245:}
頁: [1]
查看完整版本: 寄耳模返大陸問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。