wah72003 發表於 2016-10-25 10:52

cheongwing 發表於 2016-10-25 10:34 static/image/common/back.gif
剛入JBL 570 , 感覺好好 , *))) , 我用7200

師兄,邊間局?我想去試下

cheongwing 發表於 2016-10-25 18:16

我無試過,一買就買

jeff113 發表於 2016-10-25 18:35

jan_ng2001 發表於 2016-10-25 01:29 static/image/common/back.gif
小弟剛在地牢聽完就入左250F,明日送貨,試咗再話你知值唔值得入吧!

{:6_193:} good la

wah72003 發表於 2016-10-25 20:38

cheongwing 發表於 2016-10-25 18:16 static/image/common/back.gif
我無試過,一買就買

pm我邊間買?

jan_ng2001 發表於 2016-10-25 22:38

今日對250F到步後,先重新cal完所有喇叭,先聲明,小弟的中置同Atmos反射喇叭,同前置都係klipsch,後置系mirage omd5,十仔係10寸mirage,用變型金剛Atmos同容祖兒李克勤藍光演唱會試機後,雖然未開聲,感覺力量未盡全力,拘謹,但係反應爽快,三頻平均,睇戲一流,前後左右非常連貫,有包圍感,演唱會亦有現場感,但純用2ch聽歌就無乜音樂感,但係都聽得過,不過不失,可能始終係AV喇叭,不過我影音分家,對我而言無影響,因為我唔會用佢聽2ch。我唔知JBL咩價位,亦未聽過,不能比較,不過如果睇戲多,我會講,入klipsch250F係不錯的選擇

matt88p 發表於 2016-10-25 23:12

jan_ng2001 發表於 2016-10-25 22:38 static/image/common/back.gif
今日對250F到步後,先重新cal完所有喇叭,先聲明,小弟的中置同Atmos反射喇叭,同前置都係klipsch,後置系m ...

Klipsch 睇戲的確係唔錯, 又爆得!!

cessna 發表於 2016-11-5 17:04

jan_ng2001 發表於 2016-10-25 22:38 static/image/common/back.gif
今日對250F到步後,先重新cal完所有喇叭,先聲明,小弟的中置同Atmos反射喇叭,同前置都係klipsch,後置系m ...

師兄 rp250的對白聲,有戲院感覺嗎?

jan_ng2001 發表於 2016-11-6 10:29

cessna 發表於 2016-11-5 17:04
師兄 rp250的對白聲,有戲院感覺嗎?

對白主要是中置出聲,前置反而佔嘅比重不大,所以如果針對電影對白,我就會話不大影響,但係由於我中置都係傑士,同一牌子下,表現更連貫和諧,相比之前的前置,聲低較厚實,動感更大,氣氛好,有戲院感。不過都係嗰句,每人感覺唔同,建議師兄出去啲舖頭聽吓,聽聲收貨,決定後再格價落錘

freendom 發表於 2016-11-6 12:05

cheongwing 發表於 2016-10-25 18:16 static/image/common/back.gif
我無試過,一買就買

pm我邊間買?THX...

Terence1014 發表於 2016-11-6 21:26

Ching, 請問那裡買,我也有興趣,可否pm我
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 座地喇叭取向(klipsch rp250 , JBL 570)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。