dstfull 發表於 2016-10-22 18:00

家中寵物問題

剛剛買了新屋 現在設計音響系統
但太太有養貓 我發現貓好鍾意抓嘢
打算Speaker 安牆上面
但Sub woofer 唔知點算好 請高手指教

matt88p 發表於 2016-10-22 21:27

我都去過好幾位師兄屋企,本身有養貓,但係咁啱佢哋啲喇叭都冇事, 係有時啲貓會坐喺喇叭上面,實際有冇花痕我冇好留心睇, 不過如果成日上上落落, 貓爪咁尖, 唔多唔少dd實有,如果真係要買盡量唔好買令面或者鋼琴面,啞木色花咗都冇咁覺,至於你啲貓會唔會對喇叭網有興趣, 你自己先知道lu!!

raylee 發表於 2016-10-22 23:02

1.安貓抓板
2. 訓練佢用
3. 教育 (你同佢)

dstfull 發表於 2016-10-23 00:36

其實我最驚佢哋當左個面罩 係貓爪板

matt88p 發表於 2016-10-23 01:07

dstfull 發表於 2016-10-23 00:36 static/image/common/back.gif

C hing,呢個我可以好有信心咁話你知~~

"會"!!!!!

SonSon 發表於 2016-10-23 10:21

dstfull 發表於 2016-10-23 00:36 static/image/common/back.gif

如果ching你有咁諗,即係重未清楚了解你家喵星人行為生活習慣等,首留意吓你家喵星人屋企動線如何?同對乜嘢物料有興趣先?
(Post76 Android 手機版送出)

SonSon 發表於 2016-10-23 10:27

matt88p 發表於 2016-10-23 01:07 static/image/common/back.gif
C hing,呢個我可以好有信心咁話你知~~

matt88p兄,呢個我又可以好有信心咁話你知"會"既通常係源自我哋奴才既責任{:6_125:}

dstfull 發表於 2016-10-23 13:09

我今日做咗個小實驗 同一隻冇用cheap 嘅喇叭在地下上面。 佢已經開始變成貓爪板了

SonSon 發表於 2016-10-23 13:18

dstfull 發表於 2016-10-23 13:09 static/image/common/back.gif
我今日做咗個小實驗 同一隻冇用cheap 嘅喇叭在地下上面。 佢已經開始變成貓爪板了...

喵係好奇動物,有乜新奇嘢係面前都會去搞,你咁樣聊佢擺乜都會玩啦。 隻喵同你生活咗幾耐?習性如何?重有你個喵爪柱放係邊度?係唔係係佢動線範圍內?

ypchana 發表於 2016-10-23 14:20

音響,與動物不能共存是,常識吧,真系d無數既毛,在空中飄揚下,已經令你心愛的hifi收左檔
頁: [1] 2
查看完整版本: 家中寵物問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。