rayray_72 發表於 2016-10-18 09:05

投入901大家庭

經過長時間的等待.又看這麼多C兄的評價..

終於出手...由72升901..的N級跳..

回家接機一開聲...領導一听聲就講....嘩....清左咁多.......{:8_403:}

小瑟 發表於 2016-10-18 09:16

又901, 我已經唔睇你地D新機post, 好難攪喎。{:6_209:}{:6_209:}{:6_209:}
(Post76 Android 手機版送出)

vaio6688 發表於 2016-10-18 10:06

恭喜師兄N級跳

hdconverter 發表於 2016-10-18 10:10

清咗等唔等如單薄咗,削咗?

同時想問声701,901兩机有乜分別?

louis001 發表於 2016-10-18 12:07

{:6_195:}{:6_196:} 搵返條厚線餵下佢啦陰公 {:6_174:}

HKWAIYIN 發表於 2016-10-18 12:26

其實部機 filter 有得較
Slow , sharp, short
我之前用開 Y 仔 , filter 用 slow 就會好接近 Y 仔聲

rayray_72 發表於 2016-10-18 12:28

hdconverter 發表於 2016-10-18 10:10 static/image/common/back.gif

C兄:清左我肯定吾係單薄左,另外感覺後級部分有力左,最明顯就係我接部55 play CD同SACD都正過部72好多,如MDLP大師所言,sharp filter都可以接受,另外我覺得網絡播歌都吾錯!
因為未攪好天花喇叭,所以重用緊7.1,遲小小才試到11.1,但現在同72比,真的有N級跳之感。睇戲的分別都好大,空間,清晰度等等都明顯好太多,特別聽演唱會,真系比以前正好多,以上係本人要求低的初步感覺!
另外701與901以我所知隨了少2份amp外,電源部份肯定有吾同!

rayray_72 發表於 2016-10-18 12:34

HKWAIYIN 發表於 2016-10-18 12:26 static/image/common/back.gif
其實部機 filter 有得較
Slow , sharp, short
我之前用開 Y 仔 , filter 用 slow 就會好接近 Y 仔聲 ...

如C兄所言,不同filter既聲,分別真系好明顯!

carreyjim 發表於 2016-10-18 13:19

hdconverter 發表於 2016-10-18 10:10 static/image/common/back.gif

清唔代表單薄,應該話比前機清晰去咗另一個層次

carreyjim 發表於 2016-10-18 13:20

小瑟 發表於 2016-10-18 09:16 static/image/common/back.gif
又901, 我已經唔睇你地D新機post, 好難攪喎。
(Post76 Android 手機版送出) ...

大王講講點難攪??
頁: [1] 2
查看完整版本: 投入901大家庭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。