YYSKY 發表於 2016-10-11 22:47

就算有無限資金,也不能一次過開十幾個箱的,一定買錯野,有限資金買入門野亦不化算,除非你自己係無要求的人。

wman 發表於 2016-10-11 23:05

師兄,PM 左你{:1_351:}

herman仔 發表於 2016-10-12 11:01

多謝各位意見,特別多謝MDLP師兄比我咁多推介{:1_326:}

正如大家意見,我可能考慮先拉定線做天花喇叭,但就可能玩住5.1或5.1.2先
之後再慢慢升級OR加上去! 如果咁樣, 我就要入部SUPPORT 9 CHANNEL 或以上既AMP先

manid903 發表於 2016-10-12 11:11

忠言逆耳的,師兄你sofa 靠牆, 連最簡單的5.1 surround 你都玩唔到好聲, 空間釋放位唔夠, 整咁多又atmos , 又東又西哂錢, 你擺位是死症

bigair 發表於 2016-10-12 11:37

manid903 發表於 2016-10-12 11:11 static/image/common/back.gif
忠言逆耳的,師兄你sofa 靠牆, 連最簡單的5.1 surround 你都玩唔到好聲, 空間釋放位唔夠, 整咁多又atmos ,...

sofa 靠牆雖然唔係咁好,但未至於不能玩,大把人玩緊仲有唔錯音效

YYSKY 發表於 2016-10-12 11:48

我再講一次,梳化靠牆可以擔張櫈仔坐正中間睇戲的,睇戲唔一定要坐梳化的,咁就可以解決地理環境問題。

xianglan 發表於 2016-10-12 12:35

Ching-set up cables line for 5.1.4 first after can add up anytime when you make advance of speakers{:6_148:}

manid903 發表於 2016-10-12 13:13

bigair 發表於 2016-10-12 11:37 static/image/common/back.gif
sofa 靠牆雖然唔係咁好,但未至於不能玩,大把人玩緊仲有唔錯音效

唔係話玩唔到,只係發揮上扣了大分,也浪費了atmos 理念

manid903 發表於 2016-10-12 13:16

YYSKY 發表於 2016-10-12 11:48 static/image/common/back.gif
我再講一次,梳化靠牆可以擔張櫈仔坐正中間睇戲的,睇戲唔一定要坐梳化的,咁就可以解決地理環境問題。 ...

玩到擔櫈仔,不如買個靚headphone 算了,解決所有喇叭煩惱{:8_368:}

YYSKY 發表於 2016-10-12 13:20

manid903 發表於 2016-10-12 13:16 static/image/common/back.gif
玩到擔櫈仔,不如買個靚headphone 算了,解決所有喇叭煩惱

玩法不同了,唔裝喇叭也可以喇。
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 新手請教如果開始買毒物

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。