jclove 發表於 2016-10-7 16:14

低音線入牆請教

請問如果要將低音線入牆的話,自己買線裝頭可以嗎?如果可以,是否用RCA 頭就可以,但線可以用喇叭線定訊號線?

YYSKY 發表於 2016-10-8 20:36

放棄吧,幻想下可以,幾千蚊3米廠缐也要夾機,十零廿蚊米雞線有乜用,到時唔用得仲衰。
走膠槽明缐有得換,暗線無得改。

YYSKY 發表於 2016-10-8 20:49

想要靚膠槽藏暗頭尾轉灣留生口。

wilfred 發表於 2016-10-8 21:02

低音線入牆?玩雙sub,一隻擺後牆?如果已藏燈喉就好簡單,自己用“穿線帶”就攪掂,當然用同軸訊號線再自己駁RCA頭!
(Post76 Android 手機版送出)

YYSKY 發表於 2016-10-8 22:37

wilfred 發表於 2016-10-8 21:02 static/image/common/back.gif
低音線入牆?玩雙sub,一隻擺後牆?如果已藏燈喉就好簡單,自己用“穿線帶”就攪掂,當然用同軸訊號線再自 ...

有聲出就收貨,唔會身痕,省錢省精神。

ballgor 發表於 2016-10-9 00:00

無線低音炮套件 la...

http://www.klipsch.com/products/wa2-wireless-subwoofer-kit

bigair 發表於 2016-10-9 00:12

十仔線係用同軸

wilfred 發表於 2016-10-9 00:33

YYSKY 發表於 2016-10-8 20:36 static/image/common/back.gif
放棄吧,幻想下可以,幾千蚊3米廠缐也要夾機,十零廿蚊米雞線有乜用,到時唔用得仲衰。
走膠槽明缐有得換, ...

將線藏入牆內就等於只係識出聲嘅雞線……呢啲係咩理論?人地鍾意將條幾萬蚊嘅靚線入牆唔得咩!靚線唔一定又粗又硬,你唔識換唔等於冇得換!
(Post76 Android 手機版送出)

louis001 發表於 2016-10-9 00:46

wilfred 發表於 2016-10-9 00:33 static/image/common/back.gif
將線藏入牆內就等於只係識出聲嘅雞線……呢啲係咩理論?人地鍾意將條幾萬蚊嘅靚線入牆唔得咩!靚線唔一定 ...

我相信YY師兄唔係咁既意思既 佢意思係十仔 都要夾線
咁你咁貴放左的線入去 可能袛係夾你現在十仔器材
咁將來升級如果唔夾又點呢 所以寧願叫樓主唔好用太貴
係電源線同十仔線度著手買貴的姐
我估YY師兄應該係咁既意思 {:6_136:}

wilfred 發表於 2016-10-9 01:52

louis001 發表於 2016-10-9 00:46 static/image/common/back.gif
我相信YY師兄唔係咁既意思既 佢意思係十仔 都要夾線
咁你咁貴放左的線入去 可能袛係夾你現在十仔器材
咁 ...

wilfred 發表於 2016-10-8 21:02
低音線入牆?玩雙sub,一隻擺後牆?如果已藏燈喉就好簡單,自己用“穿線帶”就攪掂,當然用同軸訊號線再自 ...

有聲出就收貨,唔會身痕,省錢省精神。
我只是答樓主線可入牆後再駁RCA頭,佢就講啲咁嘅嘢我真係唔明咩意思囉!
頁: [1] 2
查看完整版本: 低音線入牆請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。