Dynaudio 發表於 2016-10-29 01:36

matt88p 發表於 2016-10-29 00:55 static/image/common/back.gif
提升係因人而異,有啲人可能唔鍾意jbl聲底,雖然差唔多叫做鍾意睇戲嘅人大部份都會鍾意jbl聲音, (咁啱 ...

師兄講得啱,我就系想要戲院對白的效果(都知冇可能),因我只KEF XQ50C的2個底音單元得5.25“ ,出唔到我心目中要的對白聲音。我都系將佢設定為細喇叭。

matt88p 發表於 2016-10-29 02:05

Dynaudio 發表於 2016-10-29 01:36 static/image/common/back.gif
師兄講得啱,我就系想要戲院對白的效果(都知冇可能),因我只KEF XQ50C的2個底音單元得5.25“ ,出唔到我 ...

其實c兄都可考慮下520c,佢隻horn都好堅,價錢又合理,CP極高嘅一隻中置喇叭

Dynaudio 發表於 2016-10-29 12:19

matt88p 發表於 2016-10-29 02:05 static/image/common/back.gif
其實c兄都可考慮下520c,佢隻horn都好堅,價錢又合理,CP極高嘅一隻中置喇叭 ...

多謝師兄的建議!如果真系換,我應該會考慮喇叭單元口徑較大的中置。因設定部AV AMP做MCACC時,和前置喇叭比較,好明顯唔同聲,好似d後置喇叭仔的聲。

wman 發表於 2016-10-29 21:39

Dynaudio 發表於 2016-10-29 12:19 static/image/common/back.gif
多謝師兄的建議!如果真系換,我應該會考慮喇叭單元口徑較大的中置。因設定部AV AMP做MCACC時,和前置喇 ...

師兄 ,520C 绝對唔細聲的 ,如你真係換時 ,不妨試試 !

Dynaudio 發表於 2016-10-29 22:16

wman 發表於 2016-10-29 21:39 static/image/common/back.gif
師兄 ,520C 绝對唔細聲的 ,如你真係換時 ,不妨試試 !

師兄,係我講得唔清楚,我現有的中置唔係細聲,而係同前置喇叭比較,聲底完全唔同,好似書架仔同大喇叭的分別。

yipin 發表於 2016-10-29 23:36

matt88p 兄
LS40 可以在邊度買到?

matt88p 發表於 2016-10-30 10:02

yipin 發表於 2016-10-29 23:36 static/image/common/back.gif
matt88p 兄
LS40 可以在邊度買到?

友x中心16樓天下有得賣!

matt88p 發表於 2016-10-30 10:11

Dynaudio 發表於 2016-10-29 22:16 static/image/common/back.gif
師兄,係我講得唔清楚,我現有的中置唔係細聲,而係同前置喇叭比較,聲底完全唔同,好似書架仔同大喇叭的 ...

C hing,
520c呢個系列爆出嚟嘅聲其實可以好夠,佢本身設計系用嚟配合580,590呢類型大型座地, 同埋因為佢係real horn關係, 所以能量感非常強, 某程度上你可以話佢horn味仲重過LSC,因為佢冇左粒超高音, 我可以講其實520c佢finishing做得好好!!

P. S 建議師兄可以去友x中心16樓試下, 叫佢開嗰隻atmos demo 碟裏面嗰一段mad max, 一開聲講嘢你就明白我講乜

Dynaudio 發表於 2016-10-30 12:44

matt88p 發表於 2016-10-30 10:11 static/image/common/back.gif
C hing,
520c呢個系列爆出嚟嘅聲其實可以好夠,佢本身設計系用嚟配合580,590呢類型大型座地, 同埋因為 ...

多謝師兄建議! 有時間去試試。

freendom 發表於 2016-11-6 12:24

師兄我想在那買同幾多錢?thx....
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 又再整多一對JBL LS40

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。