keke323 發表於 2016-9-24 20:29

chuwing 發表於 2016-9-24 13:04 static/image/common/back.gif
Janson兄:

代理現在只淨番一部黑色......最後應該都會等到新機出先買

技安兄....有錢就是任性 {:8_390:}
都知你身痕架喇 {:6_138:}

keke323 發表於 2016-9-24 20:30

chuwing 發表於 2016-9-24 13:04 static/image/common/back.gif
Janson兄:

代理現在只淨番一部黑色......最後應該都會等到新機出先買

我情況好小小.....我由 103 升 105d {:1_352:}
都有唔小提升....而家自我感覺良好 {:1_338:}
ps : 我用 105d 聽埋歌 {:1_336:}

chuwing 發表於 2016-9-26 00:27

keke323 發表於 2016-9-24 20:30 static/image/common/back.gif
我情況好小小.....我由 103 升 105d
都有唔小提升....而家自我感覺良好
ps : 我用 ...

我無錢先要問清楚各位大師兄的意見⋯⋯{:6_162:}

banjo 發表於 2016-9-26 00:53

chuwing 發表於 2016-9-26 00:27 static/image/common/back.gif
我無錢先要問清楚各位大師兄的意見⋯⋯

唔用105D聽歌就無需要換機. 93/103/103D我都用過, 現在用緊105Dse.
實說睇戲始終都係由HDMI出訊號俾AV擴音機解碼, 出嚟效果真係冇乜分別, 不過105Dse用2聲道嚟聽歌就十分正.

alpinweissM 發表於 2016-9-26 10:32

唔應該。。。
應該直上205{:6_134:}{:6_135:}

chuwing 發表於 2016-9-26 13:45

banjo 發表於 2016-9-26 00:53 static/image/common/back.gif
唔用105D聽歌就無需要換機. 93/103/103D我都用過, 現在用緊105Dse.
實說睇戲始終都係由HDMI出訊號俾AV擴 ...

{:8_387:} {:8_387:} {:8_387:}

chuwing 發表於 2016-9-26 13:46

alpinweissM 發表於 2016-9-26 10:32 static/image/common/back.gif
唔應該。。。
應該直上205

205 ??

alpinweissM 發表於 2016-9-26 14:00

chuwing 發表於 2016-9-26 13:46 static/image/common/back.gif
205 ??

下一代,錢又唔係問題,梗係有新買新

alanyoung2005 發表於 2016-9-26 18:18

banjo 發表於 2016-9-26 00:53 static/image/common/back.gif
實說睇戲始終都係由HDMI出訊號俾AV擴 ...

If only 睇戲, does it means CA751/752 and Oppo 103/105 almost same same? I never use Oppo...

banjo 發表於 2016-9-26 23:09

alanyoung2005 發表於 2016-9-26 18:18 static/image/common/back.gif
If only 睇戲, does it means CA751/752 and Oppo 103/105 almost same same? I never use Oppo...

又唔可以講完全冇分別, 雖則Cambridge有部份零組件嚟至Oppo, 某電路設計係來至自家.
睇戲畫質可能有唔同取向, 但未必去到可以分到勝負嗰隻囉.{:6_146:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Cambridge 751BD升級上Oppo105D效果明顯嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。