hkboy 發表於 2016-9-22 16:29

kachun74 發表於 2016-9-22 16:26 static/image/common/back.gif
咁唯有發揮diy精神 自己改裝

http://www.in-akustik.de/de/kabel-zubehoer/home-video/zubehoer/exzellenz-hdmi-safety-clip-006540031/

其實香港33 有得賣, 太約hkd 50 一隻, 有需要pm我話你知
(Post76 Android 手機版送出)

kachun74 發表於 2016-9-22 17:02

hkboy 發表於 2016-9-22 16:29 static/image/common/back.gif
http://www.in-akustik.de/de/kabel-zubehoer/home-video/zubehoer/exzellenz-hdmi-safety-clip-0065400 ...

師兄我有需要呀 呢一隻嘢啱曬,
我屋企條 hdmi線 就係 in-akustik,所以用返佢個扣咁就 一定唔會錯thx

hkboy 發表於 2016-9-22 17:42

kachun74 發表於 2016-9-22 17:02 static/image/common/back.gif
師兄我有需要呀 呢一隻嘢啱曬,
我屋企條 hdmi線 就係 in-akustik,所以用返佢個扣咁就 一定唔會錯thx ...

已pm{:6_183:}

kachun74 發表於 2016-9-22 18:50

hkboy 發表於 2016-9-22 17:42 static/image/common/back.gif
已pm

收到   thx

gary0827 發表於 2016-9-22 23:20

hkboy 發表於 2016-9-22 17:42 static/image/common/back.gif
已pm

煩請pm埋我{:6_122:}

nan 發表於 2016-9-23 00:58

我二種都有.
不過都是在台灣買的.

但比較建議買樓主貼的這種.
in-akustik 品牌的HDMI架.

因第一張圖的能夠用的HDMI線有限.例如TTL 一定要這種頭才裝的下去.
in-akustik 的HDMI架...相容性較好.多種HDMI頭都可以用.比較沒有限制...
TTL HDMI架.我在台灣買一個約100TWD (約25HKD左右){:1_331:}
in-akustik 的HDMI架 台灣一個好似賣250TWD (約60HKD左右){:1_329:}

都不算便宜...但沒辦法,小東西又不太好找.所以有找到沒有多想就買了.
至少裝上去.美觀又有幫助.可以固定好.
幾千幾百的HDMI 線都買了.幾萬的AMP 也買了.
萬一HDMI 的線頭太重.弄壞了.線或AMP 都不好呀.{:1_247:}

並且要注意...

有的HDMI 螺絲孔.會被擋住.就不適用...
也有的HDMI 是冇螺絲孔的.
像我之前的投影機BENQ W10000 是無法安裝的.因沒有孔位.
又或著是孔位有的會過低.也不適用...
記得之前用HPTC 的VGA CARD.就無法使用.
因它的螺絲孔位就對不到TTL的HDMI架的孔位.

以上三種情形我都有遇過...

總之.先看好自己要使用的機器的HMDI 螺絲孔位是否可以安裝...

poyee2002 發表於 2016-9-23 02:07

hkboy 發表於 2016-9-22 16:29 static/image/common/back.gif
http://www.in-akustik.de/de/kabel-zubehoer/home-video/zubehoer/exzellenz-hdmi-safety-clip-0065400 ...

c-hing please pm me thanks

raylee 發表於 2016-9-23 08:03

呢個產品幾好WOR, 麻煩PM我. 感激!

hkboy 發表於 2016-9-23 08:15

我又補充返小小用家經驗,inakustik的缺點就係偏線可能用唔到, 因為佢設計冇預你用咁闊的線, 解決方法一係將條扁線屈到"u"咁塞落去, 2 就係將個inakustik 夾尾部爆力屈闊佢, 但有機會上唔番尾個扣夾實條線。
我自已就用左第二個方法。

另外重有如果個hdmi頭好大, 會唔啱用, 不過我只試過一條線用唔到

hkboy 發表於 2016-9-23 08:20

gary0827 發表於 2016-9-22 23:20 static/image/common/back.gif
煩請pm埋我

已pm
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 請問大家有冇見過呢個hdmi扣

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。