Cascd 發表於 2016-10-21 23:15

{:6_149:}{:6_128:}

007 發表於 2016-10-21 23:26

謝謝分享{:1_330:} 丨

ych927 發表於 2016-10-21 23:27

{:6_193:}
(Post76 Android 手機版送出)

louis001 發表於 2016-10-21 23:33

短評.............
唔知係咪上網睇得腐皮太多
早排夾咗朋友隻碟返嚟
諗住今朝有空唔搞大龍鳳
貪佢2.0當background music聽
聽咗一陣唔多對路要坐定定聽吓
老實講隻碟錄音一聽就知
完全係正宗2ch制作
BB把聲質感及轉唱高音時
伸延錄得非常非常好
人聲定位喺中間唱歌
但又唔似開咗中置咁
樂器分隔度以24/96PCM2.0標準
用LX901播完全在滿意以上
用ES9016打孖上應記一功
彈支double bass
經Array1400行large
直接下潛到32Hz
牛根嗰種鬆容韌力
斬開用sub仔出係唔會感受到
如果有人以為dts/DD原裝規格
其實小弟都用有唔少音樂BD
2.0做得真係唔比5.1差
日後再介紹

利伸我唔係BB死忠fans===

多謝師兄報告{:6_193:}不過如果係BD 佢左右聲度好似係調轉左{:6_194:}

呢個POST 有講 攪到滿城風雨呢排 {:6_202:}

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=246209&extra=page%3D2&page=6

alfredchan2046 發表於 2016-10-22 03:24

Thank you for your sharing

kitman688 發表於 2016-10-22 08:48

多謝用心報告{:1_326:}

MDLP 發表於 2016-10-22 10:41

louis001 發表於 2016-10-21 23:33 static/image/common/back.gif

我見有啲飛行鏡頭270度係咁Pan
啲聲又無乜理由跟住走
不竟不是睇戰爭片
其實鬼佬演唱會都有
例如eagle上一隻hotel california
一開始個intro電視明明close up大頭吹喇叭
但啲吹喇叭聲係去咗後面surr出
不過今次胡琳個製作人千算萬算
計漏咗買BD的絕大部份係AV友
就算有7.1但無DD/DTS都唔收貨何況得2.0

可能隻碟係我擄劫朋友返嚟針未拮到肉

louis001 發表於 2016-10-22 11:23

MDLP 發表於 2016-10-22 10:41 static/image/common/back.gif
我見有啲飛行鏡頭270度係咁Pan
啲聲又無乜理由跟住走
不竟不是睇戰爭片

唉 好老實 我本來都打算買 但見到個POST後個心都涼一涼

而家袛有等佢會唔會再版出先算

聽師兄你咁講我諗音效真係應該有返咁上下

希望佢會再版重出啦

如果左右聲度都調轉黎制作既 真係接受唔到{:6_202:}

MDLP 發表於 2016-10-22 11:47

louis001 發表於 2016-10-22 11:23 static/image/common/back.gif
唉 好老實 我本來都打算買 但見到個POST後個心都涼一涼

而家袛有等佢會唔會再版出先算

好在有得先借
我都會等再版

mkl 發表於 2016-10-22 12:14

good!
(Post76 Android 手機版送出)
頁: 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45
查看完整版本: Pioneer SC-LX901 <再追加701/901台灣雜誌 Report.....>

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。