bennylai 發表於 2016-9-12 11:53

就係呢支。

carreyjim 發表於 2016-9-12 13:51

大家唔知3M都會花
(Post76 Android 手機版送出)

wman 發表於 2016-9-12 14:00

我唔會用店送的或是外面所謂的屏膜清潔劑 , 我怕化學品會侵蝕表面的塗層 , 我衹會用面纸濕清水輕抹 !

bennylai 發表於 2016-9-12 14:15

wman 發表於 2016-9-12 14:00 static/image/common/back.gif
我唔會用店送的或是外面所謂的屏膜清潔劑 , 我怕化學品會侵蝕表面的塗層 , 我衹會用面纸濕清水輕抹 ! ...

如果我知佢用既, 我會阻止佢, 但已經太遲。

akira11092 發表於 2016-9-12 16:15

愛你變成害你, 果支爛鬼清潔液係揾老襯架, 之前已經有人領咗嘢架喇....
一切階是緣, 怨都無用

alanyoung2005 發表於 2016-9-12 16:16

Wash the 眼鏡布 first, to ensure no dirt in the 眼鏡布, then light to clean the TV..

SonSon 發表於 2016-9-13 10:16

akira11092 發表於 2016-9-12 16:15 static/image/common/back.gif
愛你變成害你, 果支爛鬼清潔液係揾老襯架, 之前已經有人領咗嘢架喇....
一切階是緣, 怨都無用 ...

支清潔液係抺環固污漬用, 加上睇花痕係打圈抺多.......實死{:6_206:}

Krizzzz 發表於 2016-9-13 10:26

呢d唔似係永久損害花痕, 似係條布上面有污垢, 加上清潔液, 用力抹時污垢就食左上玻璃表面

試下買條靚3M布, 用少少水逐小逐小捽走

你部野係LCD 應該係可以用清潔液抹的 (否則佢出支專用清潔劑即係玩你), 但唔好噴咁多同埋要細細力, 細範圍咁抹

hushpuppy 發表於 2016-11-18 12:09

唔會換啦

YYSKY 發表於 2016-11-18 14:15

時不時用雞毛掃拍下塵以足夠,愈少接觸為妙,真的要抹用生力輕抺,和抺鏡頭一樣,出力係會花。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 電視花痕

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。