rwmchan 發表於 2016-8-23 11:26

warmmjs 發表於 2016-8-23 02:47 static/image/common/back.gif
Ching ,其實你睇其他Forum都知三叔加Law G 的TV有少少問題都係死路一條. 你知家人壞電視或無電視睇會家暴 ...

我係用X2200W, 仲係用舊款三叔電視, 不是有太大問題。不過如果韓國品牌有呢啲問題, 咁換電視時真是要諗清楚, 就算有幾靚都無用, 家暴真係唔講得少, 似乎日系電視會比較好啲。

dtmctmL 發表於 2016-8-23 12:28

我也是Denon AVR-X7200WA用家,也正在密謀換TV,看到大家咁留言,非常擔心,唔通只能夠揀SONY同PANASONIC? SHARP我一定

pigpigchan 發表於 2016-8-23 13:28

我之前用Yamaha AV AMP夾歐洲製造的philips電視,又累似師兄你咁嘅情況,叫丫記上黎睇,佢就話係飛記問題,叫飛記上黎睇,佢又話係丫記問題,真係激鬼死我!好彩部飛記用到差唔多,之後換左部三星TV,我又吹佢唔漲,又冇呢個問題,仲用到依家(已用此電視三年),希望師兄你唔駛好似我咁又換呢樣又換嗰樣啦!祝好運{:1_257:} 本來我都想換天龍玩下,好彩我冇銀用,冇得換

wklie 發表於 2016-8-24 16:33

pigpigchan 發表於 2016-8-23 13:28 static/image/common/back.gif
我之前用Yamaha AV AMP夾歐洲製造的philips電視,又累似師兄你咁嘅情況,叫丫記上黎睇,佢就話係飛記問題, ...

Ph brand TV did have more HDMI compatibility issues in the past.I do not expect Samsung TV to be problematic in this area, as long as UHD color and Anynet+ are disabled, and all ports have been tried.

WahWahWan@FB 發表於 2016-8-24 20:24

試下關Anynet+ ,兩個都唔開..
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: SAMSUNG 新一代TV不能對應DENON 7200WA

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。