ernfu 發表於 2016-8-17 14:31

新手 Fiio x3k 簡單開箱

話說我只係個初燒嘅中學生,平時用開iPhone聽歌。經過幾個月嘅食麵包生活之後,小弟終於儲足錢去買DAP。今日同各位Ching分享下人生第一個DAP開箱嘅喜悅 :) (圖攝於iPhone 5,唔清楚請勿見怪{:1_253:} )

封面(唔知點解變左打橫..)

一打開就系部X3K (HYPED){:1_335:}

配件方面有叉電線,兩張mon貼(跟機已經貼左一張),說明書等等

同Fx1200影張相{:1_262:}

聽反首 Backstreet Boys- Show Me The Meaning of Being Lonely (FLAC 44.1kHz/16bit),推力明顯比iPhone5大(廢話),聲音亦較通透,樂器分離度好左,最驚喜係中頻有小小改善(試機個時聽唔出),算係彌補到小小FX1200嘅弱點。以前靜係用Spotify聽,而家聽過FLAC,覺得spotify音質認真麻麻..

題外話,如果各位Ching有時間,幫幫手做份關於耳機嘅問卷,開學要交功課...{:1_331:}
https://goo.gl/forms/UW9ShBruhcRF4QR72 (1分鐘ok, thanks)

ph0381 發表於 2016-8-17 15:07

咁好, 學校可以用耳機做功課題材{:1_352:}

ernfu 發表於 2016-8-17 15:16

ph0381 發表於 2016-8-17 15:07 static/image/common/back.gif
咁好, 學校可以用耳機做功課題材

唔使做就最好..
不過用自己興趣做功課都唔錯{:1_253:}

粗人敵卡 發表於 2016-8-17 19:01

design同小弟部Fiio X1差唔多
自己當時無難搞嘅耳機
唔買X3K、X3而買咗X1
有需要先買過部新DAP{:6_165:}

vicentk 發表於 2016-8-21 02:10

耳機問卷填好了

stephen_brother 發表於 2016-8-21 02:36

自己辛苦儲錢買回來的東西,特別好聲。問券也完成。
頁: [1]
查看完整版本: 新手 Fiio x3k 簡單開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。