VictorTo 發表於 2016-8-19 08:54

有冇試過换線?

jesse 發表於 2016-8-20 02:57

Ching,以前用Jh,layla加240ss都有同你相似地方,以為耳機壞了,結果其他ching說,可能jh唔啱我,跟著試咗fitear,一聽,超鐘意,即入。

daizyoubu 發表於 2016-8-20 12:36

jesse 發表於 2016-8-20 02:57 static/image/common/back.gif
Ching,以前用Jh,layla加240ss都有同你相似地方,以為耳機壞了,結果其他ching說,可能jh唔啱我,跟著試咗fi ...

果時用AK240+ANGIE I,心諗:「噤刺耳,點聽⋯⋯之無換耳綿好左但係又無曬引⋯⋯」{:6_185:}

Angelus 發表於 2016-9-27 07:03

八月拎咗Roxanne CM去ECT叫佢寄番美國整(高音失控,Adele大部份歌都聲音刺耳,蘋果日報動新聞女報道員把聲都一樣剌耳...),
一個多月後到九月十五日收到電話叫我去拎,滿心歡喜之下去到ECT,結果佢同話冇同我寄去美國,話因為好少情況會有不品,所以同我煲咗一個月...
如是者我聽左12日,發現同拎去ECT前一模一樣... 聽女聲一稍為高音少少即刻剌耳到仆街(耳仔痛到要即刻除耳筒),試過用EQ Drop High都唔得,,頭先臨瞓前睇蘋果動新聞個女記者把女聲都刺刺刺刺刺刺耳...

以下係我用iPhone錄AK240出Roxanne(Adele Cold Shoulder WAV),大家聽下係我精神有問題定係耳筒有問題(我知道眼有問題) ^ ^;

後日28號去完養和醫院睇眼科之後冇打風落雨嘅話會再拎去ECT叫既返去美國整...
由買嗰日到而家都未正式享受過(之前已寄過左耳Refit之後就ECT寄美國變煲機一個月)...又要再聽返846

https://soundcloud.com/angelus-aac/27-sep-2016-6-00-31-am

https://soundcloud.com/angelus-aac/27-sep-2016-6-00-31-am

Bass Dial @

wan1984 發表於 2016-9-27 08:31

本帖最後由wan1984 於 2016-9-27 08:32 編輯

Angelus 發表於 2016-9-27 07:03 static/image/common/back.gif
八月拎咗Roxanne CM去ECT叫佢寄番美國整(高音失控,Adele大部份歌都聲音刺耳,蘋果日報動新聞女報道員把聲 ...

早晨!你好!小弟從你的連結及用手機spotify聽同一道首歌,發覺從連結聽到的女聲好拮耳!好似單元有事,請檢查!Ching!
   註 :小弟用IE800試聽!

(Post76 Android 手機版送出)

dezispop 發表於 2016-9-27 12:23

Angelus 發表於 2016-9-27 07:03 static/image/common/back.gif
八月拎咗Roxanne CM去ECT叫佢寄番美國整(高音失控,Adele大部份歌都聲音刺耳,蘋果日報動新聞女報道員把聲 ...

其實你soundcloud段WAV點錄? AK240 volume推最大直出roxanne? 咁你隻CM原本無事都變有事~

搵個有玩吓in ear嘅friend幫你聽聽就知CM有無問題.

Angelus 發表於 2016-9-27 12:57

我絕對冇開150/150或(处部加熱),如果我咁都聽得嘅應該聾左好耐...
(雖然我懷疑過會唔會因為雙眼視力受損而令到聽力增加即好似Dare Devil咁)

聲音當時開85 /150,(Adele 我聽開77-87)(Roxanne耳口直指Iphone Mic) 當然真正用耳仔聽時中同低音部份會充足好多
但果斷錄音嘅高音感覺基本上同真實使用時聽係九成一樣...

別外我亦試過用同樣方法錄846,要將音量開到96先至有少量(1/5)Roxanna高音問題...

播Adele Chasing Pavements同Cold shoulder啲刺耳聲好明顯...

果日ECT位哥仔話靚嘅耳機係咁嘅聲、CD太舊錄音唔好同可能煲得未夠耐(其實當時已過150個鐘)
叫我唔好開咁大聲同用EQ...

但我聽Adele只開77-87,亦試過降vol到50同用EQ將所有高音-5但都冇改善...

jaffeinism 發表於 2016-9-27 13:07

係我就索性退左佢算...

Angelus 發表於 2016-9-27 13:11

jaffeinism 發表於 2016-9-27 13:07 static/image/common/back.gif
係我就索性退左佢算...

CM邊有得退,何況而家已三個月同香港係冇消費者權益嘅(香港法例係保障商戶)...

jaffeinism 發表於 2016-9-27 13:15

Angelus 發表於 2016-9-27 13:11 static/image/common/back.gif
CM邊有得退,何況而家已三個月同香港係冇消費者權益嘅(香港法例係保障商戶)... ...

吾係一年保?

我記得JH個邊既客服講過, 如果隻耳機係佢地做, 佢地會負責!

Angie Sienkiewicz
Artist Relations
407-814-0002 Ext 1105

JERRY HARVEY AUDIO
111 West Jefferson Street
3rd Floor
Orlando, FL 32801

你同佢傾下啦, 睇下呢個人又點回覆?
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: JH Roxanne Cm開一半音量都非常剌耳..,

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。