laiho 發表於 2016-8-11 10:41

LG 55"C6P+4K架生到齊(更新:29/8)

琴日去時代廣場AVLIXE睇,E6標價$39xxx,應該仲有價講,E6除咗有soundbar,panel唔同,功能上其實係咪同C6差唔多?
因為我已經有av amp所以唔需要soundbar,C6曲屏我未用過唔知有咩好處,售貨員話睇戲效果好d,B6唔考慮因為冇3D,仲想問下我用緊(55")個NB活動牆架,係咪都可以裝呢兩款型號?thx~

alanadc23 發表於 2016-8-11 11:02

edison133 發表於 2016-8-11 11:08

我台55C6p用回舊架no problem, 但我不是NB

我用這個的
https://detail.tmall.com/item.htm?id=41579829979&spm=a1z09.2.0.0.jaG3NF&_u=b2s6f3940d1

laiho 發表於 2016-8-11 11:09

alanadc23 發表於 2016-8-11 11:02 static/image/common/back.gif
e6多個picture on glass ,sound bar
(Post76 Android 手機版送出)

picture on glass係咩東東{:6_141:}

laiho 發表於 2016-8-11 11:18

edison133 發表於 2016-8-11 11:08 static/image/common/back.gif
我台55C6p用回舊架no problem, 但我不是NB

我用這個的

因為C6P鏍絲位集中喺下半部份,請問安裝後TV高度會否不同?

edison133 發表於 2016-8-11 11:35

laiho 發表於 2016-8-11 11:18 static/image/common/back.gif
因為C6P鏍絲位集中喺下半部份,請問安裝後TV高度會否不同?

不會, 裝好後也在中心位的, 因為的架兩片孔板可以返轉裝。

peter2000325 發表於 2016-8-11 11:40

我原本係9650換C6P,個架都唔啱用{:6_146:}

wklie 發表於 2016-8-11 12:40

laiho 發表於 2016-8-11 11:09 static/image/common/back.gif
picture on glass係咩東東

http://www.lg.com/hk_en/images/TV/features/02_OLED_Feature_PictureonGlasse666.jpg

I guess the panel is the same.

laiho 發表於 2016-8-11 13:59

peter2000325 發表於 2016-8-11 11:40 static/image/common/back.gif
我原本係9650換C6P,個架都唔啱用

ching你對C6P有咩評語?曲面睇戲真係好D?
試機時有咩要注意?{:6_162:}

peter2000325 發表於 2016-8-11 14:30

我自己覺得曲面同平面差唔多,不過我鍾意曲面設計多D,同埋E6P太高放唔落,所以選C6P{:6_136:}
試機要留意既地方就係唔好帶信用咭及現金、EPS...........{:6_174:}
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: LG 55"C6P+4K架生到齊(更新:29/8)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。