地盤肥佬 發表於 2016-8-9 09:14

CM選擇困難症 heir 10a / noble k10 / 1964 a12,最...

CM試左好耐簡左好耐,總算收窄範圍黎到呢幾隻
自己喜歡人聲為主,聽流行歌多
希望師兄們比多少少意見
價錢最平係heir 10a,但之前試嘅時候部player有少少問題未能試真,遲下會試多次
至於noble k10係自己比較喜歡,但價錢比較高,有少少超預算,視聽展又無優惠所以仲諗緊
之後1964 a12應該係超哂預算所以之前無諗,但最近有店做緊優惠,又未試過又心郁
本黎有師兄推介ue 18pro我都試過,但試果隻demo左右耳唔平衡啲聲,即刻無哂意欲
呢幾日會決定,希望各位比少少意見我呢個選擇困難症患者
thanks all

rlmfung 發表於 2016-8-9 12:45

至緊要啱聽,K10 吧,至多少吃幾餐,不會後悔。
(Post76 Android 手機版送出)

daizyoubu 發表於 2016-8-9 13:19

剛入左 64 A12不過未到⋯⋯
不過唔建議做白米奇,無左ADEL之後頂硬上嘅APEX技術可以話係毫無科學根據可言⋯⋯
當然你信佢係新技術又唔同噤講,不過記得用唔返MAM、S1同B1架喇~~~

jason914 發表於 2016-8-9 13:25

自己喜歡人聲為主,聽流行歌多
唔建議1964 A12 如果聽大動態樂器 交響樂就A12 吧

同埋上面有人講左而家佢個黑科技轉左 想唔想試佢呢個新野就要自己考慮

利申 A12 用家

不過黑科技+CM的確好耐聽 我有次聽左4-5個鐘隻耳仔無不適 只係有少少出汗 個黑科技可能會排埋熱。

alanadc23 發表於 2016-8-9 15:08

daizyoubu 發表於 2016-8-9 15:22

UE 18 PRO用緊,有人會話悶,我反而覺得佢先係四平八穏咩都啱聽唔錯。

tttim 發表於 2016-8-9 15:55

我之前用緊 U12,之後跌Q左都諗往 11月上 A12,不過佢無啦啦變左 APEX而唔係 ADEL,個聲實有轉變,無得試制唔過

自己試過18pro, not my cup of tea.

o岩o岩 hifi show試左 Empire Ear Zeus,人聲唔錯,黎緊好似同 ADEL合作,我都等緊{:1_352:}

dio 發表於 2016-8-9 16:22

alanadc23 發表於 2016-8-9 16:33

地盤肥佬 發表於 2016-8-9 16:45

咁各位有咩推薦呀......T___T
即刻唔想要a12
heir 10a同noble k10都係國產好似
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: CM選擇困難症 heir 10a / noble k10 / 1964 a12,最...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。