WallerHomie 發表於 2016-10-15 14:50

天音 發表於 2016-10-14 20:05 static/image/common/back.gif
AK T8IE II 一般般沒有什麼特色,比不上仙女
好像846 升級版   ,帶上不太好 易鬆 ...

AK T8IE II係846升級版?唔係掛,淨係音色都差好遠喎。
T8IE II既動態唔係動鐵能夠比擬,就算係同級圈,都差一班。
加上動圈既聲音表現極受佩帶影響,建議師兄再去試多次。

vicentk 發表於 2016-10-15 21:56

jaffeinism 發表於 2016-10-15 14:09 static/image/common/back.gif
去聽了仙女, 落差很大 .....

絕對係,原裝線給你的感覺絕對不值,有機會的可以比你試下我對配在線的給你試,試完就會改觀。

themouse 發表於 2016-10-15 22:05

WallerHomie 發表於 2016-10-15 14:50 static/image/common/back.gif
AK T8IE II係846升級版?唔係掛,淨係音色都差好遠喎。
T8IE II既動態唔係動鐵能夠比擬,就算係同級圈, ...

有時間的話都想寫寫對AK T8iE 2的感受,簡單講,我認為她是衝著IE800的「缺點」而來的:易推、戴得穩、更隔音、差不多沒有聽疹效應、可換線、更飽滿的人聲,並擁有IE800的優點:深廣音場、有餘韻的低音、高音優雅飄逸{:6_128:}

vicentk 發表於 2016-10-15 22:52

themouse 發表於 2016-10-15 22:05 static/image/common/back.gif
有時間的話都想寫寫對AK T8iE 2的感受,簡單講,我認為她是衝著IE800的「缺點」而來的:易推、戴得穩、更 ...

有機會的都想試試

vicentk 發表於 2016-10-15 23:24

vicentk 發表於 2016-10-15 22:52 static/image/common/back.gif
有機會的都想試試

用下我的最愛煲下機中

jaffeinism 發表於 2016-10-16 01:04

vicentk 發表於 2016-10-15 21:56 static/image/common/back.gif
絕對係,原裝線給你的感覺絕對不值,有機會的可以比你試下我對配在線的給你試,試完就會改觀。 ...

呢隻塞今日都聽左好耐, 好想跌錢俾佢, 無奈八字吾夾

vicentk 發表於 2016-10-16 11:45

jaffeinism 發表於 2016-10-16 01:04 static/image/common/back.gif
呢隻塞今日都聽左好耐, 好想跌錢俾佢, 無奈八字吾夾

聽音樂係好個人,自己鍾意就得。

jaffeinism 發表於 2016-10-16 14:36

....

kin1111kin 發表於 2016-10-17 10:08

仙女唔換線真係唔值呢個價,換線後個價又過萬,呢個價就有其他選擇
老實講换線後除了三频較平衡外找不到其他優點,另外隻色真係......,當然有人鐘意
另外我覺得A k配番自己的耳機較夾聲

jaffeinism 發表於 2016-10-17 13:21

AK + TE100夾聲, 同NOBLE都夾聲{:1_253:}
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25
查看完整版本: 16年8月中在劇毒及解毒過程

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。