MDLP 發表於 2016-8-4 20:15

樓主咁心急為買而買
入到鋪頭
就唔係佢想買乜野
而係店員想佢買乜

luck 發表於 2016-8-4 20:45

wman 發表於 2016-8-4 21:21

樓主好似還未知道自己想要乜,一時AV Amp ,一時前後级 ,音箱都問了好多牌子及型號 ,我希望樓主買之前决定好員乜嘢及定下要用多少錢!
如果唔係上到去睇時,就如樓上大師兄所說,舖頭要你買乜就買乜,隨時超出預算 ,更何况每間舖並不是有齊你所要的牌子及型號的 ,夾不到聲你聽的,慢慢想清楚才决定吧!

MDLP 發表於 2016-8-5 00:36

wman 發表於 2016-8-4 21:21 static/image/common/back.gif
樓主好似還未知道自己想要乜,一時AV Amp ,一時前後级 ,音箱都問了好多牌子及型號 ,我希望樓主買之前决定 ...

更何况每間舖並不是有齊你所要的牌子及型號的

以巡鋪經驗心得
唔敢話所有鋪頭
spkr同AVR組合都係錯配
但肯定無一間有絕配組合

再講.....樓主問B牌F牌K牌喇叭邊對好
又有無諗過你將會買嗰部AVR
推唔推得好先 ???

wman 發表於 2016-8-5 08:54

x2 同意大師所說

更何况現在樓上舖有些會問清楚你係咪買才有得試及報價 ,唔係就不會開比你聽 ,我試過想買低音炮, 及 av amp , 都是這様 , ( 大佬呀 , 唔試我怎知合不合聽感 ) , 更比面色你看 , 不揪不啋 {:1_334:}最後低音炮選好牌子 , 在youtube 找來聽 , 滿意在 TB 買 , 平幾仟 {:1_340:}
AV Amp 在大連鎖店買 , 有禮貌 , 服務好 , 價格一様或更平宜 {:1_264:}

rx13142001 發表於 2016-8-5 14:58

luck 發表於 2016-8-4 20:45 static/image/common/back.gif
其實我唔覺得樓主係新手

我係新手來的

rx13142001 發表於 2016-8-5 15:04

MDLP 發表於 2016-8-5 00:36 static/image/common/back.gif
以巡鋪經驗心得
唔敢話所有鋪頭
spkr同AVR組合都係錯配

我首選MARANTZ 7702 MK II 或 Denon x7200WA 會夠力嗎?再會加個後級 神盾7 或 老麥 MC301 這是我現在方向

rx13142001 發表於 2016-8-5 15:06

wman 發表於 2016-8-5 08:54 static/image/common/back.gif
x2 同意大師所說

更何况現在樓上舖有些會問清楚你係咪買才有得試及報價 ,唔係就不會開比你聽 ,我試過想買 ...

請問大連鎖店係邊間?

wman 發表於 2016-8-5 17:19

rx13142001 發表於 2016-8-5 15:06 static/image/common/back.gif
請問大連鎖店係邊間?

師兄 , 你早前問過 , 我 PM 左你的了 {:1_329:}

rx13142001 發表於 2016-8-5 18:14

wman 發表於 2016-8-5 17:19 static/image/common/back.gif
師兄 , 你早前問過 , 我 PM 左你的了

我冇收到PM{:1_336:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 前級同 AVR 有什麼分別

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。