eric18ngan 發表於 2016-7-31 23:53

遲來的89開箱

唉{:6_154:} 小弟都有一段時間冇開post,點解....因為小弟懶,自從14年開始投入玩av之後,在2年半時間內,換左5部av amp在一買一賣時,認識好多高手及大師(學到好多知識,真係要多謝他們),亦都有些成為心交好友時常一齊食飯,有些在今年內一齊去日本旅行.
講完肺話{:6_174:}
入正提,小弟已經用左Denon 7200wa 一年時間了,賣出部7200wa,本來想入部yamaha 5100前級,但問個sales話要2個月後先有貨,2個月點等呀,我乜都冇得玩,死心啦之後返屋企上76網成日見 d 師兄講話pioneer 89點好點好,唔知點解有一股pet pet痕心態,想買返來試下{:6_236:}
部89買左返來成個月,而家先至post,其實真係一個箱,冇乜野講,因為已有好多師兄已出開箱文.
之前有好多師兄話pioneer 89聲好利唔夾elac ,我心諗(我有後級唔怕呀,雖然係cheap winner 5250se)
終於抬左部89返屋企,駁好曬後級,由5聲道俾後級atmos個4隻就俾pioneer 出,後級有氣有力推elac 249 + 241 +243,但覺得高頻發揮得唔夠好,之後心諗不如試下,改前中後5隻俾pioneer 出,其餘atmos4隻喇叭俾後級出(更正,原來此方法俾後級不能),心諗會唔會唔夠力,不如試下左中右bi amp(又唔洗俾錢,試下無防), 試完之後,有驚喜{:6_121:} ,分析力好左好多,好聲有力.
今次pioneer 89 聽歌睇戲都好好,真的一雞2味,同elac 一樣{:6_157:}
如果其他89用戶,可以不防一試.
同時再加Elac 249 開箱{:6_134:} {:6_135:}

kenjilai916 發表於 2016-8-1 00:16

{:6_170:} 發現好強的生化毒氣....有人放毒

eric18ngan 發表於 2016-8-1 00:47

kenjilai916 發表於 2016-8-1 00:16 static/image/common/back.gif
發現好強的生化毒氣....有人放毒

師兄,我邊有放毒,只係照事實講{:6_136:}
其實Denon 7200wa都好好呀,只係我pet pet痕想換前級,但冇貨,焗住換89.
其實小弟只係木耳一名,唔識聽好定唔好,只係個人感覺{:6_134:} {:6_135:}

arfrank 發表於 2016-8-1 03:01

I just bought 89, excellent!

gikifk 發表於 2016-8-1 07:18

{:6_193:}勁

關大爺 發表於 2016-8-1 07:33

{:6_195:}89{:6_193:}
(Post76 Android 手機版送出)

hikaru1971 發表於 2016-8-1 08:19

好佩服師兄追求完美嘅毅力,左駁右駁需則唔使錢但都花不少時間去試,小弟真係要多多學習{:6_193:}

wman 發表於 2016-8-1 08:22

勁 {:1_351:} , 我都衹是買了 89 不足一星期 , 要跟師兄學嘢 !

eric18ngan 發表於 2016-8-1 09:44

hikaru1971 發表於 2016-8-1 08:19 static/image/common/back.gif
好佩服師兄追求完美嘅毅力,左駁右駁需則唔使錢但都花不少時間去試,小弟真係要多多學習...

冇法啦,小弟窮冇錢,又想好d音質,又唔想再換野,咪咁試下囉.

peter2000325 發表於 2016-8-1 10:01

eric18ngan 發表於 2016-8-1 09:44 static/image/common/back.gif
冇法啦,小弟窮冇錢,又想好d音質,又唔想再換野,咪咁試下囉.

恭喜晒{:6_195:} 真幸福{:6_149:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 遲來的89開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。