影音小編輯 發表於 2016-7-22 11:44

又一真無線耳機 - Bragi The Dash 耳機破格登場

Leader Radio Technologies Ltd. 推出全港首部支援多平台Hearables微電腦智能耳機The Dash。源自德國慕尼克的Bragi The Dash耳機融合了多個動態感應器及先進科技。

資訊全文 : http://goo.gl/5BfpMP

https://www.post76.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/07/BRAGI_0280-1000x666.jpg

maxlo 發表於 2016-7-22 11:50

因為試過sansung gear iconx耳機, 好輕,{:6_139:}

但發覺耳機耳道不夠長, 較易鬆脱{:6_147:}

所以見到Bragi The Dash耳機耳道不夠長, 覺得比較易鬆脱{:6_146:}

ykchow11 發表於 2016-7-22 13:46

maxlo 發表於 2016-7-22 11:50 static/image/common/back.gif
因為試過sansung gear iconx耳機, 好輕,

但發覺耳機耳道不夠長, 較易鬆脱

I use The Dash for jogging and never fall out.

maxlo 發表於 2016-7-22 16:01

ykchow11 發表於 2016-7-22 13:46 static/image/common/back.gif
I use The Dash for jogging and never fall out.

問題係我比較骨格精奇{:6_136:} , 所以易鬆脱。{:6_147:}

主要原因我須要真無缐耳機, 係用來做gym戴{:6_136:} , 一般站立使用當然無問題,{:6_142:}

但當瞓係度做, 乜耳機都見真章九成都鬆脱{:6_156:} 。

之前試幾款,
earin 聲音不錯{:6_138:}都鬆脱{:6_152:}
Samsung Gear Ionx 聲音差{:6_126:} , 鬆脱
JBL Under Armour, 聲音不錯{:6_134:}都鬆脱 , 因有線, 瞓係度易勾起物件
JBL® Everest聲音差, 鬆脱,
Plantronics BackBeat聲音可以 鬆脱,
klipsch 聲音可以, 但線太纖細,{:6_168:}因有線, 瞓係度易勾起物件
Monster iSport 聲太低音 不喜歡{:6_126:}
jabar earphone聲音差{:6_126:}

等等等等............{:6_147:}

唯一得onkyo唔鬆脱, 聲音不錯{:6_139:} 可惜無期又無貨。{:6_137:}

唔做gym, 我只會用返有線耳機{:6_146:}

Hon 發表於 2016-7-23 12:43

我唔記得睇到邊位ching話呢隻野唔錯就online入左貨, 的確好掂, 估佢唔到買完後2-3個月就引入到行貨.

行貨價同我訂連運差不多, 不過多左保養又吸引 d 既.

呢隻野好處係內置4gb同埋check心跳及運動時間等等, 早排用黎練跑步真係一流...

依家3星同其他都出呢類耳機, 個人覺得佢地都係有向the dash攞料, 雖然the dash依家至有行貨, 但其實呢隻野係上年已經出現, 所以....

lamdog123 發表於 2016-7-27 01:16

Hon 發表於 2016-7-23 12:43 static/image/common/back.gif
我唔記得睇到邊位ching話呢隻野唔錯就online入左貨, 的確好掂, 估佢唔到買完後2-3個月就引入到行貨.

行貨 ...

跑步帶穩唔穩????

Hon 發表於 2016-7-27 06:47

lamdog123 發表於 2016-7-27 01:16 static/image/common/back.gif
跑步帶穩唔穩????

超穩...

跑到流晒汗隻耳出埋水都仲好穩...

wantai288 發表於 2016-7-27 22:30

請問呢對耳機幾先開賣

googleli 發表於 2016-7-28 14:55

百老匯有無得賣?
頁: [1]
查看完整版本: 又一真無線耳機 - Bragi The Dash 耳機破格登場

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。