fungjai 發表於 2016-7-8 00:47

入手Kordz Pro 10m

呢幾日認真試下個新投投,發覺每隔15-30秒就會不停跳signal.... 入牆條10m hdmi只係有牌子幾舊水既普通線,應該都係條線唔夠signal行 ....

把心一橫一於買條好d既,試下呢條Kordz Pro 再報告下有無問題

希望可以解決唔再跳signal啦 .....
(Post76 Android 手機版送出)

kuushun 發表於 2016-7-8 07:10

恭喜師兄   等報告

fungjai 發表於 2016-7-8 10:30

而家10m 只係support 到1080p, 反而我想知如果要出到4K 10m或以上長度有邊隻hdmi線做到呢? 如果用cat6 to hdmi convertor係咪都可以出到4k?

gikifk 發表於 2016-7-8 10:45

你部係4K投影?

fungjai 發表於 2016-7-9 02:56

gikifk 發表於 2016-7-8 10:45 static/image/common/back.gif
你部係4K投影?

唔係不過好奇如果係4k既話,係咪要用active有晶片既hdmi線?

fungjai 發表於 2016-7-11 13:17

新線測試成功, 測試時係就甘Oppo103 去 av amp再去 Benq projector

但當我拉返條線上假先
天花,唔知係咪因為我天花多led 筒燈既火牛, 一樣都係有跳signal既情況出現, 但比之前條舊線係跳少左 ..... 唉~

好奇怪地,當我張條線唔經yamaha av amp即駁由 bluray機去projector,行聲畫分開輸出,就一d事都無 .....

所以而家2 個問題,hdmi signal由av amp輸出不足引致跳signal

第二就係hdmi線需要遮屏,唔知用d咩可以包左條線可以隔左led 火牛電波之類

有無師兄可以比d意見呢? 真係好煩,睇戲signal係甘跳簡直想死 唉 ........

fungjai 發表於 2016-7-11 13:19

其實bluray機直駁都係一個辦法,但想控制av amp既menu就要改用電視睇先得 .... 變左要升起隻幕先睇到 ...... 今晚試下去鴨記買隻hdmi amp試下

gikifk 發表於 2016-7-11 23:13

都好麻煩{:6_168:}

hon328 發表於 2016-7-12 00:23

恭喜買條好Kordz Pro {:8_363:}

hit87761 發表於 2016-7-12 07:43

可能唔關缐材事{:6_183:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 入手Kordz Pro 10m

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。