kowkow 發表於 2016-6-21 21:54

NOW TV 師傅好離譜,好鬼慶⋯

NOW TV 今晚上來換4K TV box,但我仍未放工,諗住鬆缐插線啫,唔喺度都冇乜所謂⋯⋯,點知返到屋企,唔知為乜搬開矖啲機, 好亂....換完之後,接駁電視條HDMI 同我換咗條幼雞缐,我自己條HDMI缐就攞走咗⋯⋯,問佢點解換線,佢話因為要睇4K,但我話我自己

malretep 發表於 2016-6-21 22:04

嘩!取了你條HDMI{:6_185:}幾多$條HDMI呀?
如果佢走我條HDMI我報警都似成3千/條.
打電話投訢佢、如果冇人理報警囉!
(Post76 Android 手機版送出)

sika 發表於 2016-6-21 22:15

點都冇理由攞走你條線啦~ 真係要打返上台攪攪佢

alleelarry 發表於 2016-6-21 22:35

我遇到既師傅都好健談……,但今次真係有D古怪,打去睇下點解決!

kowkow 發表於 2016-6-21 22:53

................佢話因為要睇4K,但我話我自己條線喺1.4, 可以通過HDCP2.2....

提醒各位師兄,最好現埸睇住

kowkow 發表於 2016-6-21 22:57

malretep 發表於 2016-6-21 22:04 static/image/common/back.gif
嘩!取了你條HDMI幾多$條HDMI呀?
如果佢走我條HDMI我報警都似成3千/條.
打電話投訢佢、如果冇人理 ...

唔算好貴,幾舊啫⋯⋯

luck 發表於 2016-6-21 23:00

kowkow 發表於 2016-6-21 23:00

sika 發表於 2016-6-21 22:15 static/image/common/back.gif
點都冇理由攞走你條線啦~ 真係要打返上台攪攪佢

Call 咗,個師傅話收咗工,明天放假,要後天才交回⋯⋯佢仲問我攞番舊now tv box 條hdmi 線,擺眀玩嘢{:1_250:}

angusluk 發表於 2016-6-21 23:01

kowkow 發表於 2016-6-21 22:57 static/image/common/back.gif
唔算好貴,幾舊啫⋯⋯

無可能,一定要追究

kowkow 發表於 2016-6-21 23:04

angusluk 發表於 2016-6-21 23:01 static/image/common/back.gif
無可能,一定要追究

我都想追究,只不過道謙了事.....,可以點吖{:1_247:}
頁: [1] 2 3
查看完整版本: NOW TV 師傅好離譜,好鬼慶⋯

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。