paulchung 發表於 2016-6-19 23:38

QED Reference 40

小弟早前入了太陽火,用左現有subwoober cable 聽了一輪, 又爬下文又上76請教d ching 用乜cable 配HR -12, 因唔識係末來site買野又見76會員有discount. 早兩日出左旺角買,奇怪事發生,我去旺角特約經銷商(一層大厦有兩間果度),一間同我講無賣QED,另一間開頭又係話無賣QED,后來又話要訂{:6_132:},最后去左旺角街尾先買倒{:6_125:}
聽后感:之前果條subwoober cable會有梳化震感覺及個尾音好髟,新手唔識形容,用左新呢條同有個師兄教個subwoofer frequency set bypass and amplifier 在setup 一次,依架睇大地震moive將梳化都無震同尾音好實,唔知係條cable事定frequency set 在bypass事.
因用pad發帖,相片后捕

paulchung 發表於 2016-6-19 23:44

thanks

laiho 發表於 2016-6-20 00:18

梳化震唔係好d咩{:6_141:}

wman 發表於 2016-6-20 08:41

低音炮唔係要感受到音頻吗 , 梳化震我接受喎 !

carreyjim 發表於 2016-6-20 12:35

再set一次先,有可能相位唔啱!
(Post76 Android 手機版送出)

paulchung 發表於 2016-6-20 19:58

今即係梳化震相位先啱?

Szelong 發表於 2016-6-20 20:06

paulchung 發表於 2016-6-20 19:58 static/image/common/back.gif
今即係梳化震相位先啱?

十仔就係要震先有效果

paulchung 發表於 2016-6-20 20:46

Szelong 發表於 2016-6-20 20:06 static/image/common/back.gif
十仔就係要震先有效果

明白,在auto setup 多次先.唔該師兄.

vivibo 發表於 2016-6-21 13:19

ching,我都係去左近街尾上樓果間買的, set番好個設定都得, 開心使用!

paulchung 發表於 2016-6-21 21:46

vivibo 發表於 2016-6-21 13:19 static/image/common/back.gif
ching,我都係去左近街尾上樓果間買的, set番好個設定都得, 開心使用!

ching係咪同我同一情況先買到
頁: [1]
查看完整版本: QED Reference 40

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。