dc2 發表於 2016-6-14 16:11

師兄請問mk sound x12 性格比如何呢?

師兄請問mk sound x12 性格比如何呢?好少有師兄分享及評價?
那裏可以式?售價大約?

bigair 發表於 2016-6-14 17:17

性價比好難講,效果係唔錯,因為都唔平,好似要26K左右
友誠6樓有代理,不過唔知有無display試

hmsam 發表於 2016-6-14 18:30

搭單問下, x12 同 JL112 比邊隻會好D?

qq1122yq 發表於 2016-6-14 19:33

水好似約萬九幾

qq1122yq 發表於 2016-6-14 19:37

hmsam 發表於 2016-6-14 18:30 static/image/common/back.gif
搭單問下, x12 同 JL112 比邊隻會好D?

論聲底我喜歡x12多d
調校功能上JL112多d

tam_kk 發表於 2016-6-14 21:18

睇完呢度,http://lovemusictaiwan.pixnet.net/blog/post/40766341-mk-sound-x12-%E8%B6%85%E4%BD%8E%E9%9F%B3%E5%96%87%E5%8F%AD%E3%80%82%E4%B8%8D%E5%86%8D%E5%B7%AE%E4%B8%80%E9%BB%9E%E9%BB%9E%EF%BC%8C%E9%80%99%E5%B0%B1

tam_kk 發表於 2016-6-14 21:22

地方淺窄,買咗一對,唔好見笑,冇位擺,唯有咁

hmsam 發表於 2016-6-14 23:27

qq1122yq 發表於 2016-6-14 19:37 static/image/common/back.gif
論聲底我喜歡x12多d
調校功能上JL112多d

Q姐, 小弟而家用緊MK1250, 想換新嘢, 而家呢隻嫌底個浸唔夠, 請問x12會唔會好D? JL又係咩聲底呢? 由於空間所限加調校功力唔夠, 只會玩一隻十仔, 所以希望揀隻啱嘅

qq1122yq 發表於 2016-6-15 10:42

hmsam 發表於 2016-6-14 23:27 static/image/common/back.gif
Q姐, 小弟而家用緊MK1250, 想換新嘢, 而家呢隻嫌底個浸唔夠, 請問x12會唔會好D? JL又係咩聲底呢? 由於空 ...

粗略分析spec上,X12與F112下潛力都大概在20Hz,而下潛聽感和失真則JL好一點
箱體重量、power、調校功能都係JL贏晒
但聲底上分別在:
X12速度快,帶刺激氣氛,單元換上粗邊後比過往産品感覺厚潤了不少,尾音無收得咁快。
F112則彈跳感強,在看電影時總有點格格不入感覺,但當看演唱會時又特別討好...
兩隻都有買貴無買錯,純個人喜好

hmsam 發表於 2016-6-15 18:57

qq1122yq 發表於 2016-6-15 10:42 static/image/common/back.gif
粗略分析spec上,X12與F112下潛力都大概在20Hz,而下潛聽感和失真則JL好一點
箱體重量、power、調校功能 ...

多謝Q姐指點
其實若果我想底嗰浸多D係咪最好玩多隻十仔呢?
頁: [1] 2
查看完整版本: 師兄請問mk sound x12 性格比如何呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。