WCHK 發表於 2016-6-13 14:19

Beyerdynamic DT 1770 pro

見大家少講依隻 Beyer 新 close back, 所以推介下.

雖然 Close back, 但音場幾開揚 (當然比起AKG812, 就無得比).

分析力好唔錯, 感覺比Z7(非平衡時) 更好. 一貫Beyerdynamic 好分析力, 造工好, 而且有頂級耳機嘅層次 (可能 250ohm 有幫助), 但同時比較HD800 (非平衡時) 始終都輸少少, 尤其聽古典時.

隔音好唔錯, 聽流行曲時聽唔到旁邊有人叫我, 所以我太座有時會拍下我 {:6_199:}

其實配件用唔著, 例如 ear pad, coiled cable, 唔跟機送可以平D (我估).

metrad 發表於 2016-6-13 21:13

好耳機,最好還是德國製造。

WCHK 發表於 2016-6-13 21:58

metrad 發表於 2016-6-13 21:13 static/image/common/back.gif
好耳機,最好還是德國製造。

絕對係, T90, HD700 {:6_193:}

不過相對少人用德國 close back

nikfung 發表於 2016-6-14 11:45

DA250 , 可能推得有點吃力吧?!

WCHK 發表於 2016-6-14 12:41

nikfung 發表於 2016-6-14 11:45 static/image/common/back.gif
DA250 , 可能推得有點吃力吧?!

還可以, 聲音都豐滿, 捶捶有力.

不過小弟用過幾部DAC連headphone amp, 一係推唔晒聲平瘦例如u05, 一係太大力聲粗例如UD503(非平衡時), 始終純Amp先俾到細緻有力嘅層次.

班目一角 發表於 2016-6-15 12:00

{:6_184:}恭喜師兄入手毒物....我都有隻擺屋企用{:6_178:}
不過我系用DAP直推{:6_192:}......不過上年12月入手....依家有時會拎黎聽下.....DAP直推都叫有板有眼...有80%推到咁啦
我都仲未開箱出黎玩左咁耐.....不過低音密度同音場闊真系好吸引......叫咁既價位....相當吸引入手我諗依家都煲開左最小500HRS煲左300HRS又好聲好多....我記得都有段衰聲期{:6_200:}

WCHK 發表於 2016-6-15 13:51

班目一角 發表於 2016-6-15 12:00 static/image/common/back.gif
恭喜師兄入手毒物....我都有隻擺屋企用
不過我系用DAP直推......不過上年12月 ...

個人覺得枱機快d推好耳機, 之前試過 SonyZX 推k3003, 空有分析力, 衰聲到呢... 但到同一時間用Lehmann 枱擴推, 立即變身另一隻耳機 {:6_193:}
頁: [1]
查看完整版本: Beyerdynamic DT 1770 pro

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。