hikaru1971 發表於 2016-6-3 23:40

唔好貼圖 x 2{:6_121:}

阿定 發表於 2016-6-3 23:41

有無走左入部AMP入面?
(Post76 Android 手機版送出)

gordon98 發表於 2016-6-4 00:00

放蛋要放兩次,通常隔7-10日,第一次殺生嗰啲,等幾日後剩下嘅卵孵化咗,再清多次,隔嘅日數視乎品種而定,不過通常都係一星期,呢啲係以前做滅蟲公司嘅朋友教

yipin 發表於 2016-6-4 00:29

幾年前買咗隻kingkong 2000, 一直都未見過家有小強。

ccfa_hp 發表於 2016-6-4 01:12

What is kingkong 2000 ?

ykluk 發表於 2016-6-4 10:31

malretep 發表於 2016-6-3 20:43 static/image/common/back.gif
用依隻一定掂、公司搵蟲公司都係用差不多滅品藥.
http://www.johnson-group.com.hk/Shop1/hk/view.php?id=6 ...

勁喎, 呢隻嘢係最好既方法, 比小強屋更好, 佢哋食完返去會傳染全家人滅族~~ {:6_193:} 除咗johnson, 都仲有幾間公司有出, 其中一個仲係香港本地公司嚟~~ 不過臭到爆炸, 因為小強鍾意呢啲味.

呢支嘢基本上係對付德國小蠊, 要搵到佢大約住埋既位置(通常係廚房或放垃圾桶位)搵廁紙唧大約尾指咁上下量, 如果搵唔到就放喺雪櫃底或垃圾桶附近或廚房櫃陰暗位之間, 可以加少少麵包碎吸引佢~~ 通常放咗1-2晚應該會見到地下有啲小蠊屍體, 但應該未咁快滅族, 放到直至3-4晚都再見唔到屍體就應該得~~ 但如果之後再發現, 咁即係未滅族, 要再搵地方再做~~ {:6_142:}

搞掂完就記得要清潔屋企, 小蠊既出現係因為屋企有食物比佢哋食, 即係屋企唔夠乾淨. 咁好多時去行山或者買雜誌報紙時唔覺得拎咗啲小蠊卵返屋企~~ {:6_136:}

其實呢隻大蠊都得, 不過大蠊通常唔會喺你屋企建造屋企, 佢哋鍾意超涼超黑同無水既地方(所以水渠位同無乜水流乾咗既水管佢哋最鍾意), 你比呢支嘢佢可能仲要引到多啲嚟~~ {:6_126:}

ykluk 發表於 2016-6-4 10:33

幾年前小弟曾經寫過呢篇嘢, 希望各位CHING有用~~!! {:8_387:}

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=120139

yipin 發表於 2016-6-4 13:13

DELETED

carreyjim 發表於 2016-6-4 13:26

啲相要打格{:6_199:}{:6_200:}

wilfred 發表於 2016-6-4 22:55

其實喺擴音機附近唔應該用殺蟲水或煙霧彈,要用藥餌或曱甴屋!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 有甲由係AV AMP後面走出黎,點搞

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。