Post76 Admin I 發表於 2016-6-1 10:23

三大真無線藍牙耳機大比併 – Earin、fFlat 5 Aria One、Onkyo W800BT

新興真無線耳機可解決線材吊吊FING的問題,現在連左右聲道兩隻耳機都是真無線,呢下先過引, 今次找來三款本地有售的相關產品來測試,包括 Earin、fFlat 5 Aria One 和 Onkyo W800BT,後二者更具備通話功能。

詳測請到 : https://www.post76.com/wordpress/?p=106305

hokawai 發表於 2016-6-1 11:25

買左 Earin, 右耳斷線問題都幾嚴重,唔知其他兩隻會唔會好 d

Hon 發表於 2016-6-1 11:29

超實用既POST....

始終要多功能既話就一定會變得大隻左.

leeyatwing 發表於 2016-6-1 13:41

我買咗fFlat 5Aria One左邊耳有斷線問題, 但如果你坐定定唔係点郁就無斷線問題, 我現在多數只作單耳機用, 三隻耳機都有斷線問題,点解要推出市場呢! 不是希編消費者嗎?

最近發現將左右耳機調轉來佩戴斷線的情况以無咁嚴重, 坐定定的話可以聽好耐都唔會斷線, 正常移動如行路都唔會斷線間唔中好耐至會窒一下, 可以接受.

lp24nelnel 發表於 2016-6-1 14:07

原本有入安橋嘅想法,睇價錢要2k半,仲有斷線問題{:6_131:}可以吾入嘞

Keith824 發表於 2016-6-1 20:50

安橋用咗2日,坐車聽完全無問題,行路時如果頭動作太大就會斷線,考慮到全無線,個人認為是可以接受的

小瑟 發表於 2016-6-1 21:14

我都用左一日來試玩下,用Sony z5p,如果聽緊歌時唔攪佢都ok的,如果要用到行data既野就真係會斷一陣,1秒左右先正常返,但如果放係袋唔攪佢佢又冇問題架喎,其他二隻老實講我就冇機會聽,因為要留返比記者試完做Post比大家睇,做完就還左機了。{:6_207:}
(Post76 Android 手機版送出)

ykchow11 發表於 2016-6-1 21:17

Keith824 發表於 2016-6-1 20:50 static/image/common/back.gif
安橋用咗2日,坐車聽完全無問題,行路時如果頭動作太大就會斷線,考慮到全無線,個人認為是可以接受的 ...

咁我用 Bragi 'The Dash' 好啲. 我帶住跑步都 OK. 又多功能, 仲不斷出 firmware update.
價錢連 shipping 都係 2,500.
fFlat5 Aria One 我都有, 聲音質素麻麻. 已經變做跑步後備機.

Hon 發表於 2016-6-1 21:53

我都用緊earin, 由第一批開始用到依家都算唔錯, 斷線問題我諗款款無線都會出現, 以前用platronic去到旺角某個位就實會斷一斷, 用左earin都一樣, 唔將部手機拎住响手就實斷...

唔記得太清楚, 其實earin我由佢開始話開發到發貨應該無2年都有1年時間咁耐, 跟住同類型既產品相繼出現, 又真係幾巧合wor...

現階段睇黎日後應該會有同類既真.無線耳機會推出, 希望除左改善斷線問題外, 功能上甚至外形上可以有更多改變, 我最想就係愈來愈細粒就好啦.
頁: [1]
查看完整版本: 三大真無線藍牙耳機大比併 – Earin、fFlat 5 Aria One、Onkyo W800BT

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。