paulchung 發表於 2016-5-3 00:56

筋肉人 發表於 2016-5-2 23:17 static/image/common/back.gif
所以佢想用部AMP既色差上TV咁解
其實係咪用一條黃線就ok呢??...

我估佢問....電視無位插HDMI,BDP玩Audio Video separate.但又想係電視到睇部 amp menu.

(其實係咪用一條黃線就ok呢?) I think so and 色差 is not required.

mingevo1030 發表於 2016-5-3 08:46

筋肉人 發表於 2016-5-2 23:17 static/image/common/back.gif
所以佢想用部AMP既色差上TV咁解
其實係咪用一條黃線就ok呢??...

就係想咁{:6_235:}
不想琴晚試完揾部bdp色差入amp, amp用色差出到電視,不過原來出唔到amp odd menu,頂佢
估計osd menu 一定要hdmi 出
(Post76 Android 手機版送出)

YYSKY 發表於 2016-5-3 09:39

除BDP外,其他的HDMI訊號接AV Amp,由AV Amp HDMI接TV,部AV Amp做回它原本工作吧,畫面不一定差咗的。
直上電視係可以少開一部機,畫面未必係最佳,只係HDMI線質素問題。

wadee 發表於 2016-5-3 11:37

師兄
其實你可以將其他器材都插晒入amp先再上電視
甘樓主可能又怕下下要著amp
其實你部amp其實有一個hdmi pass through功能
舉例如
你magic tv經hdmi插3030
而部3030是唔需要開機都可以睇到magic tv的
部3030是可以bypas訊號

mingevo1030 發表於 2016-5-3 11:58

wadee ching,
thx so much ^^
我都知3030 有呢個功能, 不過估唔到佢個osd 唔可以用3色出姐, thx thx

不過都要like 下3030 呢個hdmi pass through 功能係幾好的 ^^
頁: 1 [2]
查看完整版本: onkyo 3030 想色差輸出電俔

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。