mingevo1030 發表於 2016-4-26 22:49

BDP 分開聲 畫hdmi

如bdp,好似9700咁分開2條hdmi, 一係上電視,一條去amp, 會唔會令到聲畫唔同步?

(Post76 Android 手機版送出)

blackcolor 發表於 2016-4-26 23:17

絕對有咁既可能!
所以要響 AV amp setting 調校返!

James1967 發表於 2016-4-27 01:29

我刀係9700,同你一樣咁駁法,但就冇哩個問題出現,C兄可以試下先!{:8_378:}

wadee 發表於 2016-4-27 07:19

聲畫唔同步唔關聲畫分開輸出事
唔同步有可能是電視問題
又可能時av amp cal完後都會(聲快畫慢)
如有唔同步係av amp 個time delay調較便可以

mingevo1030 發表於 2016-4-27 08:34

收到,但如果有d戲同步,有d悟同步,係咪都正常?

wadee 發表於 2016-4-27 08:53

mingevo1030 發表於 2016-4-27 08:34 static/image/common/back.gif
收到,但如果有d戲同步,有d悟同步,係咪都正常?

甘你要睇咩情況
同唔同步是原裝碟定file?
我用碟作準
舊港產片好多都唔夾咀形
如果新片十套有8套唔同甘咪要較囉

其實用演唱會睇咀型最好

chengvin 發表於 2016-4-27 09:10

睇睇吓都慣。費時改黎改去。

gordon98 發表於 2016-4-27 09:28

我開頭都分開,但聲畫唔同步,最慘2D同3D又唔同delay,舊戲delay時間又唔同,索性行返single

mingevo1030 發表於 2016-4-27 10:31

正版碟

wadee 發表於 2016-4-27 12:45

mingevo1030 發表於 2016-4-27 10:31 static/image/common/back.gif
正版碟

你較啱左
基本上大部份戲都會夾咀型
就算有碟唔啱都只是好輕微
睇戲問題唔大
以上是指av amp上tv計
頁: [1] 2
查看完整版本: BDP 分開聲 畫hdmi

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。