MDLP 發表於 2016-4-26 12:54

Szelong 發表於 2016-4-26 12:40
如果之後手動改返0db , 動態感會唔會正常返?

師兄可能我表達得晤清楚
因為你將sub仔set到中間
Autocal後個AVamp客觀結果是負12dB
建議師兄將sub仔上個Vol收細到某一個位置
要達致再autocal結果在負2dB至0dB之間
不是用人手在AVamp改autocal結果

Szelong 發表於 2016-4-26 12:55

wadee 發表於 2016-4-26 12:44 static/image/common/back.gif
您十仔vol衣然係中間
如你amp由負12較去0db
你隻仔散都似

我發現左樣野,原來setting 入面SW VOL 加左12dB{:6_136:}

Szelong 發表於 2016-4-26 12:56

MDLP 發表於 2016-4-26 12:54 static/image/common/back.gif
師兄可能我表達得晤清楚
因為你將sub仔set到中間
Autocal後個AVamp客觀結果是負12dB

IC ,即係又要cal 過,cal 一次好大工程,要鎖哂d小朋友入房先得

jj3380 發表於 2016-4-26 13:11

Szelong 發表於 2016-4-26 12:55 static/image/common/back.gif
我發現左樣野,原來setting 入面SW VOL 加左12dB

楼主你影張相拾仔cal完係-12db唔係+喎,即係拾仔本身vol. 開得太大,建議你拾仔本身個vol.掣扭去40-45分鐘位起步再cal過,學mdlp大師話齋,反覆cal多次,cal到拾仔在-1左右為最理想。

Szelong 發表於 2016-4-26 13:13

jj3380 發表於 2016-4-26 13:11 static/image/common/back.gif
楼主你影張相拾仔cal完係-12db唔係+喎,即係拾仔本身vol. 開得太大,建議你拾仔本身個vol.掣扭去40-45分 ...

收到,又要搞過
(Post76 Android 手機版送出)

Szelong 發表於 2016-4-26 13:22

同有多個問題想問,就係隻Q200c 每次cal都話我錯相位,但線正負係無錯,我要唔要跟佢改返反相呢?

jj3380 發表於 2016-4-26 14:15

Szelong 發表於 2016-4-26 13:22 static/image/common/back.gif
同有多個問題想問,就係隻Q200c 每次cal都話我錯相位,但線正負係無錯,我要唔要跟佢改返反相呢?
(Post76 Andr ...

如果check過喇叭線無接錯就不需理會佢,有時喇叭較貼牆放反彈聲會有所影響。

blackcolor 發表於 2016-4-26 15:29

MDLP 發表於 2016-4-25 23:38 static/image/common/back.gif
師兄個結果無呃你
因為支咪唔係度真實距離
而係度訊號住返時間

最後一句。。。{:6_193:}

世事都給你看破了!{:6_180:} {:6_174:} {:6_138:}

Szelong 發表於 2016-4-26 23:01

tune左三次先得,多謝各位大師指點迷津

blackcolor 發表於 2016-4-26 23:13

Szelong 發表於 2016-4-26 23:01 static/image/common/back.gif
tune左三次先得,多謝各位大師指點迷津

{:6_193:} 舒服哂!{:6_211:}

聲音係咪正左好多?
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: auto setup 邊到出錯?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。