wilfred 發表於 2016-4-25 10:59

唉!又要跌錢!(JL Audio F112)

想喺度問吓各位JL用家有冇試過呢個情況,係個別例子(我唔好彩)定係呢個牌子嘅質量問題!之前已經整過電容,問過威X,要整個單元更換!利申:呢隻都用咗好多年㗎喇,其他新買咗JL嘅師兄唔駛過份擔心!
(Post76 Android 手機版送出)

Blackbrid 發表於 2016-4-25 11:11

師兄,借問聲你隻低音用咗幾多年.謝謝!

wilfred 發表於 2016-4-25 11:15

freeport 發表於 2016-4-25 11:11 static/image/common/back.gif
師兄,借問聲你隻低音用咗幾多年.謝謝!

08年買,超過七年喇!

Blackbrid 發表於 2016-4-25 11:17

Ok.thanks!

MDLP 發表於 2016-4-25 11:19

可以考慮上依悲定條邊返香港去鴨記搵人換

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=JL+woofer&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XJL+woofer+repair.TRS0&_nkw=JL+woofer+repair&_sacat=0

jason1969 發表於 2016-4-25 12:12

哇, 炸成咁? {:6_130:}

chopinlau 發表於 2016-4-25 12:25

海綿加潮濕環境用到咁上下都無辦法!

wilfred 發表於 2016-4-25 12:55

jason1969 發表於 2016-4-25 12:12 static/image/common/back.gif
哇, 炸成咁?

其實當時音量唔算好誇張,相信係老化問題!

Szelong 發表於 2016-4-25 13:01

海綿潮濕易爛,如果我對喇叭成日俾抽濕機吹住,太乾又有無問題?

raylee 發表於 2016-4-25 13:12

just google "how to repair blown speaker"

我個單元都係用廚房紙同指甲油補好

或者去鴨記買D 有彈性既膠水, 類似玻璃膠, 都痴到
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 唉!又要跌錢!(JL Audio F112)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。