wlchung531 發表於 2016-4-23 20:54

終於退役了

跟左我5年既AV AMP,
今日宣告陣亡.{:6_180:}
攞左出去見師傅,佢89成估計主板已死,
亦因停產無零件換,
師傅好心告知叫我自己考慮,
無謂俾左檢查費但又無藥可救,
只好忍痛放棄搶救.{:6_140:}
此情況部機自開自熄,
只能視為壞機處理,
賣又賣唔出,收賣佬又當係廢鐵,
如果各師兄遇著此情況,
你地會點做呀?

alleelarry 發表於 2016-4-23 20:58

換個角度看五年後既今天,音樂科技又走了一大步,就順道換新的好了!

GTfour 發表於 2016-4-23 21:15

ching唔好咁傷心啦,買過部算{:6_142:}

billy3310 發表於 2016-4-23 21:48

O記?

wlchung531 發表於 2016-4-23 22:56

alleelarry 發表於 2016-4-23 20:58 static/image/common/back.gif
換個角度看五年後既今天,音樂科技又走了一大步,就順道換新的好了!

我唔諗住玩AV了,CAS算喇.
係唔知點處理好者{:6_123:}

wlchung531 發表於 2016-4-23 22:57

GTfour 發表於 2016-4-23 21:15 static/image/common/back.gif
ching唔好咁傷心啦,買過部算

知你地會咁講嫁喇{:6_175:}

wlchung531 發表於 2016-4-23 22:57

billy3310 發表於 2016-4-23 21:48 static/image/common/back.gif
O記?

全中.
唔通真係掉去垃圾房算{:6_180:}

YYSKY 發表於 2016-4-23 23:50

wlchung531 發表於 2016-4-23 22:57 static/image/common/back.gif
全中.
唔通真係掉去垃圾房算

可以摩改做純後級。

wlchung531 發表於 2016-4-23 23:54

YYSKY 發表於 2016-4-23 23:50 static/image/common/back.gif
可以摩改做純後級。

咁高深,我點識呀{:6_123:}

akira11092 發表於 2016-4-24 00:01

就咁如果醫生話你肺癌末期, 無得醫有得食好食喇..... 你都搵多個醫生 check 多次掛, 或者焊兩粒電融落去返生呢 ~ 梗係話主板死嘅無啲創意
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 終於退役了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。