G36 發表於 2016-4-21 10:12

之前有個師兄po過59嘅hdmi唔穩定,P記攪乜?

shrek-01 發表於 2016-4-21 10:25

小瑟 發表於 2016-4-21 07:35 static/image/common/back.gif
回廠睇睇啦。
(Post76 Android 手機版送出)

我都想回廠維修
但最怕去廠到又話冇事到時拎來拎去{:1_331:}
所以都係試真的先

shrek-01 發表於 2016-4-21 10:34

G36 發表於 2016-4-21 10:12 static/image/common/back.gif
之前有個師兄po過59嘅hdmi唔穩定,P記攪乜?

我一睇3D碟部機板面HDMI燈就不停跳(最後要不停按Video Converter開關好多次才有機會得){:1_331:}
如果再有C Hing同我一樣預到HDMI請報告下

kelvinchan 發表於 2016-4-21 11:13

師兄,hdmi線其實都有影響,如果條線太舊可能會唔得,我用audioquest試都冇問題,
同埋可以留意下幾樣野,藍光機既hdmi個deep colour同hdmi control關左佢試試,同埋connect部amp個hdmi bd/1/2,
擴音既既設定可以睇睇喺咪設定為4:4:4?如果喺要改做4:2:0,resolution試下設定做1080P,
再唔得既搵另一部bluray望望睇下問題

shrek-01 發表於 2016-4-21 13:33

kelvinchan 發表於 2016-4-21 11:13 static/image/common/back.gif
師兄,hdmi線其實都有影響,如果條線太舊可能會唔得,我用audioquest試都冇問題,
同埋可以留意下幾樣野,藍光機 ...

多謝C Hing幫忙
我都有試左關左Deep Colour同HDMI Control同改左4:4:2同1080p都係唔得
只有不停按Video Converter開關就得
可能要搵朵另外一部Bluray機試(但是我只有一部3D機)

TSZKIT0629 發表於 2016-4-21 14:13

shrek-01 發表於 2016-4-21 13:33 static/image/common/back.gif
多謝C Hing幫忙
我有試左關左BDeep Colour同HDMI Control同改左4:4:2同1080p都係唔得
只有不停按Video...

部89有無試過拔插穌斷電呀?如無試過便試一下啦…
(Post76 Android 手機版送出)

tkrojam 發表於 2016-4-21 15:16

shrek-01 發表於 2016-4-21 10:25 static/image/common/back.gif
我都想回廠維修
但最怕去廠到又話冇事到時拎來拎去
所以都係試真的先 ...

又有師兄中蕉: http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=237940

我都怕去廠到又話冇事到時拎來拎去, 最弊連畫面都無

kelvinchan 發表於 2016-4-21 15:26

shrek-01 發表於 2016-4-21 13:33 static/image/common/back.gif
多謝C Hing幫忙
我有試左關左BDeep Colour同HDMI Control同改左4:4:2同1080p都係唔得
只有不停按Video...

你喺講搖控Video P.裏面既V.Conv ? 我就自己關左佢,因為唔喺用緊4k電視{:6_136:}

kelvinchan 發表於 2016-4-21 15:34

tkrojam 發表於 2016-4-21 15:16 static/image/common/back.gif
又有師兄中蕉: http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=237940

我都怕去廠到又話冇事到 ...

師兄,你個case同樓主師兄完全唔同,
你似撞瓜左個hdmi多d...難道換線冇熄機?{:6_168:}

blackcolor 發表於 2016-4-21 17:27

搭單問,Pioneer AV amp 是否同 Onkyo 一樣 2 年保養?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 先鋒89睇3D時得時唔得

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。