cyw626 發表於 2016-4-14 02:50

UE Reference Remastered 開箱

呢次係小弟第一次係呢到出Post
今次要同大家share的就係 UERR啦
由2月29號上代理做Digital Scanning, 等到4月2號先收到電話可以拎貨,足足等左成個月

先黎係個包裝盒,分別印住UE同Capitol Studios 的logo

跟住就係一本Capitol Studios 的相

最後就係UE的說明書

終於見到個圓盒啦

打開個盒,當然就係對UERR啦,今次揀番佢本身白色個設計,因為如果改色就冇左Capitol Studios 的logo

一戴上去,對比舊的CM耳機,UERR明顯係Fit好多同實好多,可以證明Digital Scanning 真係做得好準
再對比舊的CM,UERR明顯係大D,可以見到耳道位較粗身同長少少

最後講下聽感啦,因為拎左番黎都冇乜時間聽同煲下,但初步聽感可以講係好清,高頻廷伸得好好
音場個人覺得算闊,低頻方面就個人認為岩岩好,始終UERR定為係監聽,盡量都偏向三頻平衡。

希望呢個Post可以比大家參考下啦,我覺得UERR的Post真係好少。
當然自己親身試聽最好,始終大家的聽感都唔一樣。

粗人敵卡 發表於 2016-4-14 07:36

聽嗰個同UE合作嘅studio錄嘅大碟
會唔會好聽啲

hn0228 發表於 2016-4-14 08:20

{:6_195:}{:6_195:}
(Post76 Android 手機版送出)

keigo912 發表於 2016-4-14 08:23

恭喜師兄有新玩具玩。{:6_193:}

onlinemk2 發表於 2016-4-14 09:21

我都做左對呀!依家仲要等…師兄換返條靚線就唔同講法!

an681020 發表於 2016-4-14 12:41

請問代理地址, 上去有冇其他型號試聽

Marleyea 發表於 2016-4-14 17:07

恭喜師兄,小妹對呢隻好有興趣。

onlinemk2 發表於 2016-4-14 17:23

Ue真係快手我三月廿九做耳印,頭先就收到電話話隻cm返左黎,用左兩星期做好

Marleyea 發表於 2016-4-14 17:25

onlinemk2 發表於 2016-4-14 17:23 static/image/common/back.gif
Ue真係快手我三月廿九做耳印,頭先就收到電話話隻cm返左黎,用左兩星期做好 ...

好好快喎,請問向邊訂架?

onlinemk2 發表於 2016-4-14 17:50

Marleyea 發表於 2016-4-14 17:25 static/image/common/back.gif
好好快喎,請問向邊訂架?

沙田新城市廣場foco
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: UE Reference Remastered 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。